Više

  U školama Županije Posavske u ponedjeljak 5. rujna počinje nova školska godina

  Najčitanije

  U ponedjeljak 5. rujna 2022. godine, nakon ljetnog školskog raspusta, učenici osnovnih i srednjih škola u Županiji Posavskoj vraćaju se ponovno u svoje školske klupe, a jedan tjedan poslije, 12. rujna, priključit će im se i učenici predškole i prvih razreda.

  Novu školsku 2022./2023. godinu započinjemo s nadom da će epidemiološka situacija ostati povoljna i da neće biti izmijenjenih okolnosti oko organiziranja odgojno-obrazovnog rada u školama, ali i ukoliko bude, Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske u suradnji sa školama i uz partnersku pomoć roditelja, adekvatno će odgovoriti na sve izazove. Svi školski objekti su za vrijeme ljetnog raspusta dezinficirani i očišćeni, a prosvjetni djelatnici su sudjelovali i u obveznim stručnim usavršavanjima iz značajnih tema o mentalnom zdravlju, digitalizaciji nastavnog procesa i obrazovanja odraslih.

  Vlada Županije Posavske će, kao i prethodnih godina, za sve učenike od 1. do 9. razreda, sufinancirati nabavku udžbenika putem dodjele financijskih sredstava u iznosu od 200,00 KM po učeniku, a Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske u suradnji s Federalnim ministarstvom obrazovanja osiguralo je nabavku dijela besplatnih udžbenika za učenike od 1. do 9. razreda iz socijalno ugroženih obitelji, priopćeno je iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti