Više

  U Skupštini ŽP radni sastanak u sklopu Twinning projekta

  Najčitanije

  U Skupštini Županije Posavske danas (20.09.) je u Domaljevcu održan radni sastanak u sklopu Twinning projekta „Osnaživanje i nastavak podrške parlamentima BiH u poslovima europskih integracija“. Sastanku je ispred Twinning projekta nazočila predstavnica Narodne skupštine Mađarske Klara Szalay, glavni savjetnik za europska pitanja i koordinator Odjela za pitanja EU u Senatu Belgije Tim de Bondt i zamjenik voditelja Odsjeka za pitanja EU iz Parlamenta Austrije David Liebich.

  U ime Skupštine Županije Posavske sastanku su nazočili: Blaž Župarić – predsjednik Skupštine, Mujo Puzić – zamjenik predsjednika Skupštine Lucija Matić – v.d. tajnika Skupštine i Marko Mamić – član koordinacijskog tijela za odgovor na upitnik EU u ime Skupštine Županije Posavske. Sastanku je nazočio i Franc Kljajić – koordinator Vlade ŽP zadužen za EU pitanja.

  Predmet sastanka bila je Aktivnost 4.1.1. „Preporuke za pripremu zajedničkog akcijskog plana kantonalnih/županijskih skupština“ a cilj ovog projekta je jačanje i daljnja potpora županijskim skupštinama te pružanje potpore administrativnim strukturama vezano za poslove europskih integracija putem edukacija i reorganizacije, kao i potpora za usklađivanje zakonodavstva s normama i standardima Europske unije.

  Predsjednik Skupštine Župarić upoznao je nazočne predstavnike Twinning projekta o načinu vertikalne koordinacije s Parlamentom FBiH, horizontalnoj koordinaciji i suradnji s drugim županijama u Federaciji BiH kao i horizontalnoj koordinaciji između Skupštine i Vlade Županije Posavske. Također je prezentirao ideje za poboljšanje ovih koordinacija i poboljšanje suradnje.

  Predstavnici Twinning projekta Tim de Bondt i David Liebich iznijeli su svoja iskustva iz Senata Belgije i parlamenta Austrije u pitanjima koordinacije i razmjene informacija. Na kraju sastanka dogovoreno je da se u okviru Twinning projekta u narednom razdoblju održi obuka za predstavnike Skupštine i Vlade Županije Posavske, izvijestili su iz Stručne službe Skupštine.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti