Više

  U Skupštini ŽP seminar „Upravljanje razvojem“

  Najčitanije

  U Skupštini Županije Posavske u Domaljevcu jučer (27.02.) održan je seminar na temu „Upravljanje razvojem“. Seminar je realiziran u sklopu Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP-a) koji je zajednički projekt Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP-a), koji se provodi u partnerstvu s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom za upravu i lokalnu samoupravu RS-a, Ministarstvom pravde FBiH i oba entitetska udruženja općina i gradova. Sudjelovali su Blaž Župarić, predsjednik Skupštine Županije Posavske, skupštinski zastupnici i djelatnici Ureda za razvoj i europske integracije Županije Posavske, a izlagao je Bahrija Umihanić, konzultant UNDP-a.

  Izlagač je predstavio teme koje su bitne za izradu strateških dokumenata. Bilo je riječi o pozadini i specifičnosti upravljanja razvojem u Županiji, ciljevima održivog razvoja i potrebe njihove integracije u strateške dokumente, ključnim aspektima i procesima upravljanja razvojem, ulogama radnih tijela skupština županija u upravljanju razvojem i o utvrđivanju liste poboljšanja koje treba uvesti i primijeniti u pogledu utjecaja izabranih županijskih zastupnika na upravljanje razvojem.

  -Glavni cilj današnjeg seminara bio je da se educiraju zastupnici o njihovoj ulozi u procesu izrade strategije, u procesu praćenja, monitoringa i revizije strategije. Njima je posebno podcrtana njihova uloga u svim ovim fazama procesa izrade, praćenja i monitoringa, ali istovremeno su im ponuđeni i alati kako i na koji način oni kroz skupštinske komisije mogu proaktivnije djelovati i kako mogu dodatno unaprijediti ovaj proces, izjavio je Bahrija Umihanić, konzultant UNDP-a, te osobito naglasio važnost najvišeg zakonodavnog tijela koje usvaja strategiju.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti