Više

  U spomen na poginulih 11 branitelja 102. HVO brigade

  Najčitanije

  Dvadeset druga godina je prošla od kada je 11 branitelja 102. brigade HVO dalo svoje živote prilikom prelaska rijeke Save u Svilaju iz Republike Hrvatske na prostor općine Odžak. Tim su povodom danas položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred Spomen obilježja u Odžaku. Počast poginulim braniteljima odali su predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata i obitelji stradalih branitelja, izaslanstva Županije Posavske, Općine Odžak, Općinskog vijeća Odžak i političkih stranaka.
  Prigodnim govorom prisutnima se obratio zapovjednik 102. brigade Tomislav Božić, ministar branitelja u Vladi Županije Posavske Marijan Kopić i načelnik Hajrudin Hadžidedić.
  -Imena poginulih branitelja uklesana su u mramornu ploču kao trajni podsjetnik svima nama kolika je veličina tih ljudi ,dati svoj život za nas koji smo danas ovdje. I zato, nikada ne treba zaboraviti tu najveću žrtvu koju su za nas dali. Jedna od odlika svakoga čovjeka i naroda trebala bi biti i zahvalnost prema svojim velikanima, a naši branitelji su velikani slobode, jer su bili spremni za slobodu svoga zavičaja dati ono najvrednije što su imali,svoj život, zajedničko je u prigodnim riječima govornika.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti