U spomen na poginulih 11 branitelja 102. HVO brigade

Kategorije

DRUŠTVENE MREŽE

2,087ObožavateljiLike
13SljedbeniciSlijediti
14PretplatniciPovežite se

Dvadeset druga godina je prošla od kada je 11 branitelja 102. brigade HVO dalo svoje živote prilikom prelaska rijeke Save u Svilaju iz Republike Hrvatske na prostor općine Odžak. Tim su povodom danas položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred Spomen obilježja u Odžaku. Počast poginulim braniteljima odali su predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata i obitelji stradalih branitelja, izaslanstva Županije Posavske, Općine Odžak, Općinskog vijeća Odžak i političkih stranaka.
Prigodnim govorom prisutnima se obratio zapovjednik 102. brigade Tomislav Božić, ministar branitelja u Vladi Županije Posavske Marijan Kopić i načelnik Hajrudin Hadžidedić.
-Imena poginulih branitelja uklesana su u mramornu ploču kao trajni podsjetnik svima nama kolika je veličina tih ljudi ,dati svoj život za nas koji smo danas ovdje. I zato, nikada ne treba zaboraviti tu najveću žrtvu koju su za nas dali. Jedna od odlika svakoga čovjeka i naroda trebala bi biti i zahvalnost prema svojim velikanima, a naši branitelji su velikani slobode, jer su bili spremni za slobodu svoga zavičaja dati ono najvrednije što su imali,svoj život, zajedničko je u prigodnim riječima govornika.