Više

  U subotu 02. rujna počinju „Dani hrvatskog filma“ u Orašju

  Najčitanije

  Ovoga vikenda otvara se 22. manifestacija „Dani hrvatskog filma“ u Orašju. Glumac Ivo Gregurević inicijator je velikog kulturnog događaja regionalnog značenja, koji će potrajati osam dana, sve do 09. rujna. Manifestacija se održava uz visoko pokroviteljstvo predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića, i supokroviteljstvo predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Domaćin manifestacije je općina Orašje. Manifestaciji daje potporu i Vlada Županije Posavske.

  Svečanost otvorenja održat će se u oraškoj kino dvorani uz veliki broj glumaca, redatelja i filmaša, zaljubljenika sedme umjetnosti, te brojnih dužnosnika iz BiH i Hrvatske, prijatelja festivala, Orašja i glumca Ive Gregurevića. Festival će po tradiciji, proglasiti otvorenom načelnik Općine Orašje Stanko Vincetić, nakon čega će biti prikazan film Rajka Grlića „Ustav Republike Hrvatske“. Već naredne večeri bit će prikazan film “Posljednja barijera” Jasmina Durakovića koji je sniman sa lokacija u Orašju i uz veliki broj statista sa oraškog područja. Filmski niz nastavlja se prikazivanjem još šest filmova sa ovogodišnjeg festivala u Puli, tako da će se u Orašju filmovi iz jednogodišnje hrvatske produkcije prikazati puno ranije nego u Zagrebu i drugim velikim kulturnim središtima RH. Sve projekcije počinju od 20 sati, ulaz je slobodan.

  Uoči filmskog festivala, 01. rujna u kompleksu športskorekreacijskog centra Aqua bazeni u Orašju održat će se tradicionalna „Večer Hercegovine u Posavini“. Uzvratni susret gospodarstvenika održava se najprije u Mostaru u vrijeme sajma gospodarstva, a onda u Orašju u vrijeme filmfesta DHF. U Orašje dolazi veliki broj gospodarstvenika, te dužnosnika i osoba iz javnog života. Domaćini manifestacije su Hercegovačko-neretvanska županija, Zapadnohercegovačka i Hercegbosanska županija.
  -Budući se ova, već tradicionalna manifestacija susreta sjevera i juga održava u Orašju, sve je organizacijski i tehnički spremno za večer koja će biti u znaku ležernog druženja i razgovora, te prigodnih kulturnih sadržaja društava iz Hercegovine i Posavine. Dobro došli dragi gosti u Orašje, kazao je u susret ove večeri, predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić.

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti