Više

  U Vladi potpisan ugovor za rekonstrukciju cesta u ŽP vrijedan 543.000,00 KM

  Najčitanije

  U grantu za rekonstrukciju cesta na prostoru Županije Posavske Vlada ŽP je za 2018. godinu izdvojila 890.000,00 KM. Projektom rekonstrukcije su obuhvaćene i lokalne i regionalne ceste na sve tri općine Županije Posavske. Zbog obima radova i razuđenosti objekata, tenderska dokumentacija za provođenje postupka javne nabave za realizaciju, Projekt je podijeljen u dva lota, lot A i lot B. Lot A obuhvatio je dio Projekta na objektima na prostoru općine Orašje i općine Domaljevac-Šamac, lot B na prostoru općine Odžak.

  Nakon provedene procedure za realizaciju projekata iz lota A, Vlada Županije Posavske Zaključkom na sjednici Vlade odobrila je Ministarstvu prometa, veza, turizma i zaštite okoliša sklapanje Ugovora o izvođenju radova (ministar Alija Kusur), sa poduzećem Galax d.o.o. Donji Žabar, kao najpovoljnijem ponuđaču.

  -U prostorijama Vlade ŽP jučer ( 17.09.) potpisan je Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji cesta na prostoru Županije Posavske za lot A (Orašje i Domaljevac Šamac), između Ministarstva prometa, veza, turizma i zaštite okoliša, kao Ugovaratelja radova i poduzeća Galax d.o.o Donji Žabar, kao Izvoditelja radova. Ukupna vrijednost Ugovora je 543.000,00 KM. Krajem ovog i početkom slijedećeg tjedna očekujemo početak predmetnih radova, a ukupni rok izgradnje je 30 dana. U tijeku je natječaj za realizaciju projekata iz lota B (Općina Odžak), te se do kraja ovog mjeseca očekuje izbor izvođača i potpisivanje ugovora za realizaciju Projekta iz lota B. Ovim ulaganjem u cestovnu infrastrukturu na prostoru Županije Posavske želimo povećati kvalitetu i sigurnost prometovanja na cestama ŽP. Projektom, između ostalog obuhvaćena je i izgradnja nogostupa na dionicama u putnom pojasu regionalne ceste R 463 gdje je pješački i biciklistički promet najviše izražen. Kvaliteta izgrađenosti prometne infrastrukture povećava i kvalitetu življenja u Županiji Posavskoj, pojasnio je predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti