Više

  U Vladi ŽP održan sastanak s predstavnicima Sveučilišta u Mostaru

  Najčitanije

  U Vladi Županije Posavske predsjednik Vlade Đuro Topić upriličio je sastanak kojemu su nazočili prof.dr.sc. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru, dr.sc. Vlado Majstorović, prorektor za međusveučilišnu i međuinstitucionalnu suradnju, prof.dr.sc. Zdenko Klepić, prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom, prof.dr.sc. Ivan Vasilj, dekan Fakulteta zdravstvenih studija, prof.dr.sc. Mario Vasilj, dekan Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, prof.dr.sc. Ivica Musić, dekan Filozofskoga fakulteta i dr.sc. Tomislav Volarić, voditelj IT sektora Sveučilišta u Mostaru. Sastanku su nazočili i ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta Ana Andrić, ministrica financija Nada Ćulap, član Upravnog vijeća Sveučilišta dr.sc. Marko Nedić, Ivo Vincetić, u ranijem sazivu predsjednik Upravnog vijeća Sveučilišta u Mostaru i Dijana Pejić, ravnateljica ŠC fra Martina Nedića Orašje u kojem je smješten dislocirani Centar studiranja. Teme sastanka su bile studijski programi, projekti i digitalizacija osnovnih i srednjih škola.

  -Danas smo bili domaćini sastanka, gdje su dužnosnici Županije Posavske i ministri ugostili predstavnike Sveučilišta u Mostaru na čelu s rektorom Tomićem. Bili su i dekani fakulteta koji organiziraju nastavu odnosno koji organiziraju predavanje za sljedeću akademsku godinu. Razgovarali smo kako jedni drugima možemo pomoći, te kako da pomognemo studentima, kojih želimo da ima što više na području Županije Posavske u Centru studiranja u Orašju Sveučilišta u Mostaru, da sve skupa bude što kvalitetnije. Da imamo više zadovoljnih studenata, profesora, a samim tim da stvorimo uvjete da se ovo Sveučilište na području Posavine i dalje razvija što je jedna od njegovih strateških odrednica. Pokušat ćemo da Sveučilište i pojedina ministarstva u Vladi Županije Posavske pogotovo Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo poljoprivrede nađu određene zajedničke interese kroz projekte i da na taj način što više uvežemo Sveučilište s realnim životom na području Županije, rekao je predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić.


  Rektor Sveučilišta u Mostaru prof.dr.sc. Zoran Tomić u izjavi za javnost je naglasio:
  -Poznato je da Sveučilište u Mostaru ima svoj sveučilišni centar u Posavini kojeg smo integrirali nakon što se cijelo Sveučilište integriralo. Danas smo imali prethodni sastanak stručnih službi ovdje u Sveučilišnom centru gdje smo dogovorili te integracijske aktivnosti. Dakle ne postoje više jedni, drugi ili treći fakulteti, postoji Sveučilište koje se pojavljuje kao partner Vladi ŽP u pravcu osmišljavanja i donošenja najboljih odluka i modela kako dizajnirati Sveučilište na ovim prostorima. Mjesecima razgovaramo, ovo je jedan od sastanaka u nizu koji ima za cilj dati ocjenu što je to što je potrebno Posavini, ovom okruženju, a što Sveučilište može u svojoj akademskoj i znanstvenoj aktivnosti provesti. Vrlo smo odlučni i složni na Senatu i u Sveučilištu da nam je Posavina strateška destinacija odnosno strateški interes. I ovo danas što radimo je dio sinteze, dio zajedništva, dio promišljanja bolje budućnosti i u Posavini na Sveučilištu, ali i u cijeloj Bosni i Hercegovini. Pohvalio bih način na koji je nova Vlada pristupila Sveučilištu u Mostaru i našim kapacitetima u smislu dizajniranja najboljih programa. Predsjednik Vlade vrlo intenzivno surađuje s nama, a moram reći traži nekada i više nego što mi možemo, ali to shvaćamo kao strašnu zabrinutost za ovaj prostor, ne samo u smislu opstanka nego u smislu razvoja ovog prostora. A kad kažem da su nekada tvrdi u svojim zahtjevima to je na jedan simpatičan način, raduje nas da iz nas izvlače maksimum, a mi smo tu da ga damo i da u sinergiji i jednih i drugih učinimo Posavinu boljom i ljepšom i prosperitetnijom, izjavio je rektor Sveučilišta prof.dr.sc. Zoran Tomić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti