Više

  U Vladi ŽP održana prezentacija Zakona o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u FBiH

  Najčitanije

  U organizaciji Ministarstva gospodarstva i prostornog uređenja danas (19.06. 2017.) u Vladi Županije Posavske u Orašju održana je prezentacija Zakona o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u FBiH, koju su održali Alma Kobašlija (Federalno ministarstvo pravde i stručna savjetnica za europske integracije) i Nijaz Avdukić ( Federalni zavod za programiranje razvoja). Prezentaciju su pratili predstavnici ministarstva u Vladi ŽP i općina Županije Posavske , te predstavnik UNDP-a BiH Nasir Nalić.
  -Predstavili smo odredbe zakona o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u Federaciji BiH sa obavezama koje proističu iz tog zakona u pogledu uspostavljanja struktura za razvojno planiranje na nivou F BiH, i sa podzakonskim aktima koji su predviđeni da će se donijeti u sklopu zakona. Želimo da se zakonom svim nivoima vlasti omogući lakša uspostava strukture vezane za razvojno planiranje koje će omogućiti i lakše ostvarivanje prava na pretpristupne fondove Europske Unije, izjavila je predstavnica Federalnog ministarstva pravde Kobašlija.

  – Sastanke smo održali u Livnu, Sarajevu, Goraždu, Bihaću, i evo u Orašju. Želimo skupa sa predstavnicima Vlade i jedinicama lokalne samouprave razgovarati o zakonu i predstaviti ga, kako bi ukazali na sve što treba uraditi u narednom periodu, naglasio je Nijaz Avdukić pomoćnik direktora Federalnog zavoda za programiranje razvoja. Ministar gospodarstva i prostornog uređenja Darko Kasap naglasio je da Županija Posavska želi biti dio procesa programiranja i razvoja F BiH.-To nam je uvjet za pristupne fondove Europske Unije i kao takvi, zajedno sa jedinicama lokalne samouprave, definitivno želimo biti dio te priče kad je u pitanju privlačenje sredstava iz EU fondova, istaknuo je ministar Kasap.

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti