Više

  U Vladi ŽP potpisan Memorandum: Suradnja u implementaciji antikorupcijskih mjera

  Najčitanije

  U Vladi Županije Posavske danas (06.06.2017.) upriličeno je potpisivanje Memoranduma o suradnji. Memorandum su potpisali Eldin Karić ravnatelj Antikorupcijske mreže ACCOUNT, Dragan Slipac zamjenik ravnatelja Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) i Marijan Klaić predsjednik Vlade Županije Posavske. Potpisivanju Memoranduma o suradnji su prisustvovali i Berislav Živković, predsjednik Tima za borbu protiv korupcije Županije Posavske i Marko Duje, član Tima.

  – Istakao bih profesionalnost Tima za borbu protiv korupcije Županije Posavske, koji može biti primjer za druge kantonalne timove, rekao je direktor ACCOUNT-a, Eldin Karić i naglasio da Antikorupcijska mreža u BiH ACCOUNT svim svojim kapacitetima stoji na raspolaganju za implementaciju antikorupcijskih mjera koje su zacrtane u strategiji Županije.

  – Vlada Županije Posavske je ovim činom ispunila svoje strateške i zakonske obaveze u smislu formalnih pretpostavki – formiran je Tim za borbu protiv korupcije i usvojena strategija. Sada predstoji implementacija. APIK je na raspolaganju, a zahvaljujem se i ACCOUNT-u koji će pomoći sa svoje strane, rekao je Dragan Slipac, zamjenik direktora APIK-a.

  Predsjednik Vlade Županije, Marijan Klaić u izjavi za javnost nakon održanog sastanka je kazao: Želim istaći osobno zadovoljstvo što smo potpisali Memorandum o suradnji. Vlada Županije Posavske imenovala je Tim za praćenje realizacije Akcionog plana borbe protiv korupcije i predlaganje mjera za njeno suzbijanje. U navedeni Tim birali smo osobe koje su spremne i dovoljno obrazovane da odgovore zadatku i predlože Vladi odgovarajuće mjere za sprečavanje korupcije. Nadamo se da je ovo početak dobre suradnje našeg Tima sa APIK-om i ACCOUNT-om u korist cijele Županije Posavske, kad je u pitanju prepoznavanje situacija u kojima se određenim mjerama može spriječiti pojava korupcije na prostoru Županije Posavske, rekao je premijer Klaić.

  – Drago mi je da ste naši gosti, da imate priliku uvjeriti se da je i osobno opredjeljenje Vlade da se prihvatimo antikorupcijskih zadataka. Nadamo se da naši rezultati neće biti ispod očekivanja Vlade, rekao je Živković i dodao da će Tim na čijem je čelu maksimalno odgovoriti na zadatke.

  Potpisivanjem Memoranduma formalizira se suradnja strana potpisnica na realizaciji mjera iz Akcionog plana za provođenje Strategije za borbu protiv korupcije (2015-2019), u dijelu koji predviđa sudjelovanje organizacija civilnog društva u borbi protiv korupcije i u dijelu ostvarivanja suradnje u borbi protiv korupcije na lokalnoj razini.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti