Više

  U Vladi ŽP potpisivanje prvog kruga ugovora o regresiranju kamata

  Najčitanije

  U zgradi Vlade Županije Posavske u Orašju danas ( 11.11.) upriličeno je potpisivanje prvog kruga  Ugovora o regresiranju kamata sa gospodarskim društvima koji su odobreni na temelju provedenog Javnog poziva. Ministarstvo se  potpisivanjem  Ugovora obvezalo  na regresiranje kamata u iznosu 70 % od vrijednosti iznosa uplaćene kamate do konačne otplate kredita.

  Ministarstvo gospodarstva i prostornog uređenja raspisalo je Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za dodjelu nepovratnih financijskih sredstava namijenjenih regresiranju kamata  na investicijske kredite i kredite za nabavku  obrtnih sredstava, obavljeno na ovoj web stranici Vlade dana 10.06.2016.g.
  Budući da je produžen rok za prijavu na Javni poziv za regresiranje kamata na investicijske kredite i kredite za nabavku obrtnih sredstava do 20.studenog 2016.godine , drugi krug  potpisivanja Ugovora biti će krajem mjeseca a sva odobrena sredstva  bit će operativna do kraja 2016. godine.
  -Ciljevi dodjele nepovratnih financijskih sredstava za regresiranje kamata je financijsko rasterećenje za sve gospodarske subjekte (pravne osobe i obrtnike) , time intenziviranje investicija, a samim tim poticanje novog upošljavanja i uopće razvoj gospodarstva, naglasio je u prigodnom obraćanju uoči potpisivanja ugovora ministar Darko Kasap.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti