Više

  U Vladi ŽP predstavnici Paneuropske unije BiH

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Marijan Klaić u uredu u Orašju primio je jučer ( 13.02.) v.d. predsjednika Paneuropske unije Bosne i Hercegovine Harisa Ćutahiju sa suradnicima povodom održavanja redovite godišnje međunarodne konferencije Paneuropska unija BiH u Orašju. Sastanku je uz ostale nazočio i načelnik općine Orašje Stanko Vincetić.

  -Ostvarili smo odličnu komunikaciju sa predstavnicima županijske i općinske vlasti vezano za održavanje konferencije u Orašju koja bi trebala imati velikog odjeka širom regije. Teme će biti vezane za prekograničnu suradnju i europske integracije. Planiramo dolazak pet zastupnika iz Europskog parlamenta, predstavnike institucija Europske Unije i Bosne i Hercegovine te susjednih zemalja, a nadam se i dolasku predstavnika parlamenata zemalja regije. Vjerujem da će skup pomoći BiH i njezinom europskom putu u ovoj godini koja je ključna, jer iduće godine imamo dobre šanse da budemo zemlja kandidat. Dakle, ovo je jako bitan skup za cijelu BiH, kazao je u izjavi za medije nakon sastanka v.d. predsjednika Paneuropske unije BiH Haris Ćutahija.

  -Sa zadovoljstvom smo načelnik općine Orašje i ja kao predsjednik Vlade Županije Posavske prihvatili ulogu domaćina konferencije Paneuropske Unije koja bi trebala biti od 25.-27. svibnja 2018. godine. To je velika čast i povjerenje koje nam je ukazano, a takav skup iskoristit ćemo da na najbolji mogući način promoviramo i prezentiramo Županiju Posavsku, njene potencijale i resurse, naglasio je premijer Klaić. I načelnik općine Orašje Stanko Vincetić pozitivnim ocjenjuje održavanje međunarodne konferencije Paneuropske unije BiH u Orašju.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti