Više

  U Vladi ŽP u Orašju potpisan Kolektivni ugovor za policijske djelatnike u MUP-u ŽP

  Najčitanije

  Nakon što je Vlada Županije Posavske dala suglasnost na usuglašeni tekst Kolektivnog ugovora za policijske djelatnike u Ministarstvu unutarnjih poslova Županije Posavske, danas je u Vladi ŽP u Orašju upriličena ceremonija potpisivanja. Na tekst ugovora svoje potpise su stavili predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić i predsjednik sindikata djelatnika MUP-a Zlatko Tuzlak. Istaknuto je obostrano zadovoljstvo korektnošću vođenih pregovora i razumijevanjem Vlade za policijske djelatnike. Predsjednik Topić ujedno je čestitao današnji Dan policije 30. rujna koji se prvi puta obilježava u Županiji Posavskoj.

  Nakon potpisivanja Kolektivnog ugovora u izjavi za medije predsjednik Vlade Topić je kazao: -Možemo se na izvjestan način pohvaliti postignutim dogovorom oko podizanja materijalnih prava policijskih službenika vezano za korekciju koeficijenata plaća. Nadam se da su za naredne dvije godine riješena materijalna prava policijskih službenika. Cilj je da u narednim godinama radimo na tome da nam policija bude materijalno opremljena, pojačamo stanje opreme, vozila i svega što policiji treba kako bi obavljala redovite aktivnosti.

  Zlatko Tuzlak predsjednik sindikata djelatnika MUP-a Županije Posavske također je izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorom:- Sindikat je zadovoljan s odnosima kakve trenutno imamo s Vladom Županije Posavske. Stekli smo dojam da Vlada ima ipak razumijevanja za materijalni položaj policijskih službenika koji je doista bio loš i nadam se da će u tom smjeru Vlada nastaviti. Vodili smo razgovore 5 mjeseci u svezi kolektivnog ugovora, razgovori su bili fer i korektni, a naši zahtjevi su dijelom ispunjeni.

  Ministar MUP-a ŽP Željko Nedić također je nazočio ceremoniju potpisivanja Kolektivnog ugovora. U izjavi za medije je kazao: -Uspjeli smo postići, rekao bih, kompromis u odnosu na zahtjeve predstavnika sindikata i u ovom trenutku realnih mogućnosti Vlade Županije Posavske. Uspjeli smo kroz ovaj kolektivni ugovor poboljšati plaće policijskim službenika i ostala materijalna prava uskladiti s odredbama nekih drugih kolektivnih ugovora, kazao je ministar te naglasio današnju svečanost u Županiji Posavskoj u kojoj se po prvi put obilježava Dan policije u organizaciji Županije Posavske, Hercegovačko-neretvanske županije, Hercegbosanske županije, Županije Zapadnohercegovačke i Srednjobosanske županije pod pokroviteljstvom HNS-a.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti