Više

  U Vladi Županije Posavske federalni ministar Nedžad Lokmić

  Najčitanije

  U radnom posjetu Županiji Posavskoj danas ( 24.04.) boravi federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Domovinskoga rata Nedžad Lokmić sa suradnicima, a domaćin mu je ministar branitelja Županije Posavske Ilija Mišković.
  Posjet je počeo odavanjem počasti poginulim pripadnicima HVO-a, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod oba spomen obilježja u gradskom parku u Orašju. Uz ministre Miškovića i Lokmića polaganju vijenaca bili su nazočni i predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Županije Posavske.

  Nakon odavanja počasti poginulim braniteljima uz Spomen obilježja federalno izaslanstvo s domaćinima u Vladu Županije Posavske održano je niz radnih sastanaka, najprije s ministrom branitelja Županije Posavske Ilijom Miškovićem, a onda i s predstavnicima Udruga proisteklih iz Domovinskoga rata s područja Županije Posavske (Udruga dragovoljaca i veterana ŽP, HVIDR-a ŽP Udruga obitelji poginulih i nestalih u Domovinskome ratu ŽP, udruga nositelja ratnih odličja, ŽP, predstavnik Koordinacije udruga s područja općina Brod, Derventa i Modriča).
  Posjet ministra Lokmića u Orašju završena je sastankom s predsjednikom Vlade Županije Posavske Đurom Topićem, kojemu je sudjelovao i ministar branitelja Ilija Mišković.

  O temama vođenim tijekom sastanaka u izjavi za javnost federalni ministar Nedžad Lokmić je naglasio:
  -Posebno mi je zadovoljstvo i čast da sam danas kao gost ministra Ilije Miškovića i predsjednika braniteljskih udruga. Prvi puta sam u Orašju i moram priznati da sam zaista oduševljen i prijatno iznenađen domaćinima, gradom, gostoprimljivošću. Razgovarali smo o klasičnim pitanjima i problemima koja tište braniteljsku populaciju. S ministrom Miškovićem sam najprije obavio razgovor koji se ticao organizacije rada ministarstva, problematike branitelja, potrebe za radnim mjestima u našim grupama odnosno odsjecima koja se tiču evidencija te dogovorili konkretne poslove koje treba uraditi. Predsjednici udruga su u konstruktivnom razgovoru iznijeli svoje probleme, pitanja i sugestije. Čestitam na svemu onome što su do sada uradili, a ja sam imao priliku izvijestiti o pozitivnim pomacima i rješenjima u korist braniteljske populacije. Među prvim problemima koje smo zatekli kada sam preuzeo ulogu, bio je problem Zakona o demobiliziranim braniteljima, to smo krajem godine uspjeli riješiti i rebalansom budžeta, jeste da smo omogućili dodatna sredstva da ne bi posljednji kvartal isplate egzistencijalne naknade za naše branitelje došao u pitanje. Niz je i drugih pozitivnih pomaka od liječničkih komisija, auta za naše najteže ratne vojne invalide, te usklađivanje osnovice, odnosno koeficijenta za isplatu naših naknada prema braniteljima, kazao je uz ostalo ministar Lokmić te poručio da će nastaviti raditi u interesu branitelja/boraca, te vjeruje i kompletna Vlada.


  Medijima se obratio i županijski ministar branitelja Ilija Mišković te je izrazio zadovoljstvo konstruktivnošću vođenih razgovora. -Zahvaljujem ministru Lokmiću na posjeti i potpori koju je obećao u daljem radu. Otvorili smo dosta tema, dogovarali najbolja rješenja i ohrabreni smo danim obećanjima za unaprjeđenje suradnje. Konstruktivan razgovor smo vodili i sa udrugama koje su ukazale na svoje konkretne probleme. Pred nama je vrijeme u kojemu ćemo nastaviti realizirati dogovoreno u svrhu poboljšanja stanja naših branitelja i invalida. Očekujemo uz ostalo da više budemo prepoznati u Javnim pozivima koji su raspisani na razini federalnog ministarstva, a to su, uz ostalo, pozivi za pomoć u liječenju malignih bolesti kao i pomoć u organiziranju obljetnica. Isto tako očekujemo rješavanje kadrovske popune dva ureda za obranu, u Odžaku i Domaljevcu, kazao je ministar Mišković.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti