Više

  U Vladi Županije Posavske potpisani ugovori za 4 projekta vrijedna 220.000,00 KM

  Najčitanije

  U Vladi Županije Posavske danas (23.08.) potpisani su ugovori o dodjeli sredstava iz nadležnosti Federalnog ministarstva prostornog uređenja, vezano za tekuće i kapitalne transfere utvrđene Proračunom F BiH za 2019. godinu, u oblasti utopljavanja zgrada radi uštede energije i sanacije šteta od poplava i klizišta. Ukupna je vrijednost četiri projekta 220.000,00 KM.

  Potpisivanju ugovora su nazočili Federalni ministar prostornog uređenja gospodin Josip Martić s jedne, te predstavnici županijskih i općinskih tijela vlasti Županije Posavske s druge strane: ministrica Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Ana Andrić, ministar Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mato Brkić i načelnik Općine Odžak Jakov Ivanković.

  Potpisivanju ugovora bio je nazočan i predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić koji je u ime Vlade zahvalio ministru Martiću za sve do sada realizirane projekte. Prigodne je riječi uputio i ministar pravosuđa u Vladi Federacije BiH Mato Jozić.

  Potpisani su slijedeći ugovori:
  Ugovor o sufinanciranju projekta rekonstrukcija nasipa Kopanice, u kojem Federalno ministarstvo prostornog uređenja sudjeluje sa 100.000,00 KM. Potpisan je Ugovor o utopljavanju srednje škole „Pero Zečević“ Odžak i Ugovor o utopljavanju Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Odžak – područna škola Posavska Mahala. U navedenim ugovorima za škole Federalno ministarstvo sudjeluje sa 50.000,00 KM za svaki objekt pojedinačno. Potpisan je i ugovor o dodjeli interventnih sredstava u iznosu od 20.000,00 KM za utopljavanje Dječjeg vrtića „Paola Cerueto“ Odžak.

  Federalni ministar Martić je naveo kako je u proteklim godinama bilo više uspješno realiziranih partnerskih projekata, te je izrazio uvjerenje da će i ovi, danas potpisani ugovori, također biti realizirani na zadovoljstvo i dobrobit svih korisnika objekata i stanovništva Županije Posavske. Izraženo je očekivanje da će se ovakav vid uspješne suradnje između lokalnih i federalnih tijela vlasti nastaviti i u budućnosti. Jedan od mogućih vidova suradnje je i planirana izrada Prostornog plana Županije Posavske, o čemu je tijekom sastanka govorio ministar gospodarstva i prostornog uređenja Dragutin Živković.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti