Više

  U Vladi Županije Posavske predstavnici Federalnog ministarstva zdravstva i Svjetske banke

  Najčitanije

  U Vladi Županije Posavske u Orašju danas (31.05.) održan je sastanak na kojem su bili nazočni predstavnici Federalnog ministarstva zdravstva (Vildana Doder, pomoćnik ministra Federalnog ministarstva zdravstva – sektor za implementaciju projekata), predstavnici Svjetske banke, županijskog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike na čelu sa ministrom Damirom Živkovićem, te predstavnici zdravstvenih ustanova u Županiji Posavskoj (Zavoda zdravstvenog osiguranja, Županijske bolnice, Domova zdravlja , Zavoda za javno zdravstvo).
  – Razgovarali smo o problemima vezano za zdravstveni sektor u Župani Posavskoj i kako ga unaprijediti. Dogovorili smo da do rujna sastavimo prijedloge u kojem smjeru ćemo ići u riješavanju problema na razini Federacije. Sve županije će dati svoje prijedloge, a Svjetska banka će na kraju iznijeti konkretan plan rješavanja zdravstvenog segmenta u narednim godinama. Sa realizacijom bi se krenulo u ožujku 2017.g., izjavio je ministar zdravstva, rada i socijalne politike Damir Živković.
  – Svjedoci smo da je na području Županije Posavske učinjen značajan pomak u reformi primarne zdravstvene zaštite i potporama infrastrukturi. Tu prije svega mislimo na službe obiteljske medicine za koje smo uspjeli unazad nekoliko godina osigurati standardizirane uvjete e rada, s standardiziranom opremom i odgovarajućom obukom (specijalistički program). Ono u čemu su učinjeni relativno manji pomaci jeste mjerenje ishoda djelovanja, primarnih timova i komunikacije primarnih timova s višim nivoima zdravstvene zaštite. U Orašju smo danas naznačili ključne probleme, kako unutar zdravstvenoga sektora FBiH, tako i neke specifičnosti Županije Posavske. Obavili smo prve konzultativne razgovore po pitanju novog kreditnog aranžmana koji bi bio podržan od Razvojne banke, tj. iz Svjetske banke, koji bi bio usmjeren prema županijama koji izraze spremnost i učine korijenite promjene, posebno kada je u pitanju ostvarivanju dugoročnih rezultata, a to jeste zdraviji i zadovoljniji korisnik usluge, kazala je Vildana Doder, pomoćnik ministra Federalnog ministarstva zdravstva – sektor za implementaciju projekata. U izjavi za medije kazala je kako se na sastanku bilo riječi i o reformi Fonda solidarnosti, planiranju ljudskih resursa, uvođenja novih mehanizama plaćanja u smislu stimuliranja kvalitete zdravstvene usluge s fokusom na prevenciju i na promociju menadžment masovnih nezaraznih bolesti, te o alatima koji bi sve to podržali u smislu razvoja informacijskih tehnologija.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti