Više

  U Vladi Županije Posavske sastanak na temu sigurnosti

  Najčitanije

  Stanje sigurnosti na području cijele Županije Posavske bila je glavna tema sastanka održanog u zgradi Vlade Županije Posavske. Na sastanku kojeg je organizirao predsjednik Vlade Marijan Klaić bili su prisutni predstavnici MUP-a Županije Posavske na čelu s ministrom Mehom Delićem i komesarom Marijanom Mikićem, rukovoditeljica Županijske uprave za inspekcijske poslove Mara Dabić i načelnici sve tri općine Županije Posavske ( Stanko Vincetić, Mario Jurkić i Jakov Ivanković). Na sastanku je dan naglasak na rad ugostiteljskih objekata, osobito rad  noćnih klubova.
  Nakon otvorene i konstruktivne rasprave sudionici sastanka su se složili da dostave svim relevantnim institucijama na prostoru Županije Posavske dostave zaključke, koji imaju za cilj poboljšanje sigurnost građana i imovine na području Županije Posavske.

  • Dogovoreno je da će kontrole radnog vremena ugostiteljskih objekata po općinskim odlukama biti češće jer većina problema u narušavanju javnog reda i mira događa se vikendom u jutarnjim satima. Potrebno je u potpunosti poštivati sadašnje propise koji reguliraju rad ugostiteljskih objekata, a posebno poštivanje radnog vremena, rad redarske službe kao i propise iz oblasti rada i radnih odnosa.
  • Preporučuje se tijelima koja donose pravilnike o radu ugostiteljskih objekata da  preispitaju trenutno važeće Odluke o radu ugostiteljskih objekata, a koje se odnose na vrijeme rada ugostiteljskih objekata kao i kaznene odredbe za nepoštivanje iste.
  • Preporučuje se policijskim strukturama ka inspekcijskim službama da pojačaju nadzor nad radom noćnih klubova, a posebno kretanje maloljetnih osoba, kao i točenje alkohola istim.
  • Potrebno je da Županija i općina iznadju sredstva te osiguraju prometnu signalizaciju na dijelu ceste Orasje-Lilići koja ce regulirati promet, jednostrano parkiranje, te postavljanje javne rasvjete na toj relaciji.
  • Preporuka je vlasnicima noćnih klubova da u cilju boljeg nadzora i praćenja događaja oko ugostiteljskih objekta postave vanjski video nadzor oko noćnih klubova.

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti