Više

  U Vladi Županije Posavske u Orašju predstavnici Županijske komore Osijek

  Najčitanije

  U Vladi Županije Posavske održan je sastanak predstavnika Gospodarske komore Županije Posavske, Županijske komore Osijek, predstavnika Vlade Županije Posavske, Udruga gospodarstvenika. Razmjena iskustva, te unaprjeđenje suradnje glavni je razlog posjete gostiju iz Osječko-baranjske županije.

  Zoran Kovačević predsjednik Županijske komore Osijek istaknuo je potrebu suradnje dva područja.      -Za vas je osobito značajno naše iskustvo priprema za apliciranje na EU fondove, kako bi izbjegli naše greške i kako bi se što kvalitetnije i brže pripremili za taj posao. Upoznati smo sa nekim projektima u Županiji Posavskoj i zainteresirani smo za suradnju. Interes osječko-baranjskog, pa i gospodarstva RH  sada je posebno prisutan ovdje na području BiH. Na sastanku smo Ovdje smo predstavili i neke projekte kao što su naše nacionalno ocijenjivanje auhtohtonih proizvoda gdje bi pokušali naći neke zajedničke dodirne točke i u zajedničkom nastupu imali obostranu korist za gospodarstvo, kazao je Kovačević.

  Ernest Nad, voditelj odsjeka poljoprivrede u Županijskoj komori Osijek, tijekom sastanka govorio je o stanju u poljoprivredi RH ukazujući na smjernice koje čekaju bh stranu.- Kako bi povukli sredstva iz oblasti ruralnog razvoja ovdje u Posavini na što kvalitetniji način,  neophodno se dobro pripremiti.- Posavina ima dobre i pedološke i klimatske uvjete da postigne jednu veću razinu i kvalitetu proizvodnje kako bi ti proizvodi imali svoje mjesto i u marketima, a u konačnici i izvozu na tržište Europe i trećih zemalja svijeta, kazao je Nad.

  Ivo Knežević, predsjednik Gospodarske komore ŽP ocijenio je sastanak korisnim kako bi njihova iskustva, kazao je,  iskoristili  za razvoj gospodarstva. Naglasio je problem komorskog sustava koji je važan u funkcioniranju i razvoju gospodarstva županije. Darko Kasap, ministar gospodarstva i prostornog uređenja u Vladi ŽP kazao je kako se zalaže za komorsko poslovanje, smatrajući ga najboljim putom za razvoj gospodarstva županije i Federacije BiH.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti