U vojarni „Sinovi Posavine“ Dan otvorenih vrata

2742

U povodu Dana Oružanih snaga BiH danas 23.11. 2017.g. realiziran je „Dan otvorenih vrata“ u krugu vojarne „Sinovi Posavine“ . Domaćin manifestacije 3. Pješačka bojna 6. Pješačke brigade organizirao je taktičko-tehnički (TT) zbor sredstava veze sa kojim raspolaže jedinica, što je bilo izloženo na poligonu u krugu vojarne. Za osnovce škola iz Županije Posavske ( sudjelovali su učenici završih razreda osnovnih škola iz općina Orašje i Domaljevac-Šamac) organizirano je natjecanje, a pobjednicima su uručene diplome za postignute rezultate.

Za učenike osnovnih škola organizirano je natjecanje u disciplini sklapanje i rasklapanje puške. Apsolutni pobjednici su učenici Osnovne škole Braće Radića iz Domaljevca jer su tri prva mjesta u kategoriji dječaka, i tri prva mjesta u kategoriji djevojčica, učenici iz Osnovne škole u Domaljevca.
Prvo mjesto među osnovkama osvojila je Anita Nedić, drugoplasirana je Nina Oršolić a treće mjesto osvojila je Marija Blažanović.
Prvo mjesto među dječacima osvojio je Josip Tuzlak, drugo mjesto pripalo je Ivanu Čičkoviću, a treće mjesto Alenu Rajčeviću.

U nastavku aktivnosti vezanih uz obilježavanje Dana Oružanih snaga BiH, predviđeno je da se dana 28.11.2017.godine izvrši svečano postrojavanje ešalona pripadnika postrojbi koje su smještene na lokaciji vojarne „Sinovi Posavine“ Orašje.