Više

  Učenici Osnovne škole Orašje iz Orašja sudjelovali na likovno-literarnom natječaju “Duga”

  Najčitanije

  Međunarodni likovno-literarni natječaj Iserlohn – Essen – Lovas – Karaševo na temu „Duga“ bio je raspisan za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole.

  Nakon provedenog natječaja, učenik 6. razreda, Miro Jelečević, osvojio je prvo mjesto u kategoriji literarnih radova, dok je Ružica Benković, učenica 8. razreda, osvojila drugu nagradu u kategoriji likovnih radova. Mentorica je bila nastavnica hrvatskog jezika Marijana Živković.

  Pod mentorstvom nastavnice hrvatskog jezika Katarine Živković, učenica 7. razreda Magdalena Baotić, osvojila je zapaženo četvrto mjesto u kategoriji literarnih radova, dok je Josipa Sušilović, učenica 6. razreda, također osvojila četvrtu nagradu u kategoriji likovnih radova.

  Natječaj je proveden pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a u suradnji internetskog portala Hrvatski glas Berlin, Matice hrvatske za Ruhrsko područje, Osnovne škole Zadarski otoci-Zadar, Osnovne škole Lovas, Općine Lovas, Zajedništva Hrvata u Rumunjskoj i Osnovne škole broj 2, Karaševo. Izložbe likovnih i literarnih radova hrvatskih učenika iz cijeloga svijeta održane su u Njemačkoj, Hrvatskoj i Rumunjskoj, priopćili su iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti