Više

  Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO HB, zajednica podružnica u Županiji Posavskoj

  Najčitanije

  U Orašju je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO HB, zajednica podružnica u Županiji Posavskoj održala osmu sjednicu Vijeća. Razmatrano je Izvješće o radu i Financijsko izvješće za prošlu godinu, te Plan rada i Financijski plan za 2022. g.

  Marijan Arlović, predsjednik Zajednice podružnica u Županiji Posavskoj i dopredsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO HB u izjavi za medije pojasnio je teme koje su dominirale na održanom sastanku:
  -Uz razmatranje izvještajnih, programskih i financijskih dokumenata jedna od glavnih točaka sjednice bila je primjereno obilježavanje 30. obljetnica svih značajnih datuma iz Domovinskoga rata vezanih za brigade HVO. U ovoj godini planiramo dostojanstveno obilježiti te značajne datume, jer je to naša povijest koja se ne smije zaboraviti niti zapostaviti. Prisjetit ćemo se s dužnim pietetom i poštovanjem hrabrih vitezova Posavine koji više nisu sa nama, jer ne treba nikad zaboraviti, preko 2000 pripadnika HVO na prostoru Bosanske Posavine dalo je svoje živote za današnju slobodu, naglasio je Arlović.

  Arlović je također kazao da su u protekloj godini u postojećoj epidemiološkoj situaciji poštujući mjere dostojanstveno i skromno obilježili na području Županije Posavske (podružnice Orašje, Domaljevac-Šamac i Odžak), te Posavine u širem smislu (Zajednica okuplja i podružnicu Ravne Brčko, Bosanski Brod, Modriču i Derventa), sve značajne datume iz Domovinskoga rata. Također je izrazio zadovoljstvo suradnjom s resornim Ministarstvom branitelja i Vladom Županije Posavske koji, naglasio je Arlović, uvažavaju zahtjeve i potrebe braniteljske populacije.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti