Više

  Unaprjeđenje suradnje SUM-a i Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Sastanak izaslanstva Sveučilišta u Mostaru, predvođenog rektorom prof. dr. Zoranom Tomićem i izaslanstva Vlade Posavske županije na čelu s Đurom Topićem, predsjednikom Vlade Županije Posavske održan je u Mostaru na temu dosadašnje, ali i novih oblika suradnje sukladno potrebama Županije te Akcijskom planu provedbe Strategije razvoja SUM-a 2018-2023.

  Tema sastanka je bila suradnja Sveučilišta i županijske Vlade koje će se, kako je naglašeno, razvijati u dva pravca. Jedan je uz postojeće preddiplomske i diplomske studije, razvijati cjeloživotno obrazovanje i poslijediplomske studije gdje bi se istražio potencijal razvoja IT industrije u Posavini, a sukladno tome i educirao potrebni kadar za rad. Drugi pravac je suradnja na području poljoprivrede u smislu osnivanja Zavoda za poljoprivredu Županije Posavske sukladno čemu bi Sveučilište osiguralo i odgovarajuće obrazovanje kroz programe edukacije za djelatnike Zavoda.

  Osim toga na sastanku je bilo riječi i o Akcijskom planu Strategije SUM-a, tragom zaključaka 5. sveučilišne klauzure, znanstveno-stručnog skupa „Sveučilište i okruženje“ koji je održan prošloga tjedna u Orašju, a u svrhu pokretanja studijskih programa u Županiji Posavskoj sukladno potrebama tržišta na tom području.

  Sastanku su uz rektora i predsjednika Vlade nazočili Mato Brkić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade Županije Posavske, prorektor za međusveučilišnu suradnju SUM-a prof. dr. Vlado Majstorović te dekan Agronomskog i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta prof. dr. sc. Ivan Ostojić, izvijestili su iz Sveučilišta u Mostaru.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti