Više

  Upravni odbor Federalnog zavoda za zapošljavanje u Vladi ŽP

  Najčitanije

  U zgradi Vlade Županije Posavske u Orašju danas (14.10.2019.g.) održana je sjednica Upravnog odbora Federalnog zavoda za zapošljavanje. Ravnatelj Službe za upošljavanje Županije Posavske Luka Jurić pozdravio je članove Upravnog odbora i predstavnike Federalnog zavoda za zapošljavanje koji su uoči zasjedanja posjetili i županijsku Službu za upošljavanje u Orašju.

  U izjavi za medije ravnateljica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar je uz ostalo kazala:
  -Ovo su naše redovite aktivnosti obilaska svih područja gdje djelujemo kako bi se temeljitije informirali o stanju na terenu. Razmatrali smo redovite teme, a s ravnateljem županijske Službe proanalizirali efekte posljednjeg javnog poziva. Što se tiče funkcioniranja ove oblasti radi se reforma u svim segmentima kako bi bili što operativniji u informatičkoj i operativnoj oblasti te kroz uvođenje savjetodavnog procesa, što je zapravo europski standard.
  Naši projekti i programi su zanimljivi poslodavcima, a mi pokušavamo pratiti potrebe onoliko koliko možemo. Nažalost u Posavini kad otvorimo poziv moramo konstatirati da je relativno sporo povlačenje tih sredstava i poticaja, i to je jedna od tema naših razgovora kako bi se bolje upoznali s tim problemom, istaknula je ravnateljica Lončar.

  Ravnatelj županijske Službe za upošljavanje Jurić istaknuo je da posjeta i sastanak predstavlja dodatni poticaj Službi, poslodavcima, te neuposlenim osobama da se aktivnije uključe na tržištu rada te da u okviru aktualnog Javnog poziva što više sredstava završi kod posavskih poslodavaca. -Otvoren je Javni poziv i još uvijek ima mogućnost zapošljavanja za posebne skupine, za žene, za marginalne skupine, za prvo zapošljavanje i još neke druge programe. Sve zainteresirane osobe i zainteresirani poslodavci neka se obrate Službama u Odžaku, Domaljevcu i Orašju i dobit će podrobne informacije. Pomoći ćemo im na svaki način da se dobiju sredstva koja su na raspolaganju. U ovom Javnom pozivu za prostor Županije Posavske rezervirano je 650.000,00 KM, istaknuo je ravnatelj Službe za upošljavanje Županije Posavske Luka Jurić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti