Više

  Ured Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Domaljevcu

  Najčitanije

  Po broju obraćanja poljoprivrednika koji sada ne moraju u Orašju obavljati potrebne administrativne stvari i prijave, novootvoreni ured Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u općini Domaljevac-Šamac potvrdio se korisnim za poljoprivrednike tog dijela Županije Posavske.
  -U ovoj je općini registrirano je 320 obiteljskih gospodarstava, no trenutno nisu sva aktivna. Od kako smo počeli raditi u ovome uredu, a to od početka veljače, zaprimljeno je oko 300 do 350 zahtjeva za novčanu potporu koje sada mogu poljoprivrednici ovdje dostavljati umjesto u Orašju. U našem uredu dostavljaju prijavu proizvodnje, zatim podnose zahtjev, dostavljaju dokumentaciju, a između tih radnji dolaze i po savjete šta i kako učiniti, pojašnjava Jela Šimić šef odsjeka za biljnu proizvodnju Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske.

  U domaljevačkom uredu Ministarstva poljoprivrede i šumarstva Vlade ŽP pri kraju su posla na podnošenju zahtjeva za novčanu potporu za proizvodnju strnih žita. -Sada je u tijeku berba soje i svi oni koji odrade žetvu do 01.10. imaju pravo na novčanu potporu podnošenjem zahtjeva u tekućoj godini. Kako ovih dana poljoprivrednici koriste lijepo vrijeme za rad na oranicama, očekujemo idući tjedan njihov povećan dolazak u ured radi podnošenja zahtjeva za federalnu novčanu potporu, pojašnjavaju u Uredu.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti