Više

  Uređena oblast lovstva na području Županije Posavske

  Najčitanije

  U Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva resorni ministar Mato Brkić potpisao je Ugovor o zakupu sportsko-gospodarskih lovišta na teritoriju Županije Posavske sa predsjednicima lovačkih  Udruga koje djeluju na razini općina Orašje „Sava“, Odžak “Fazan“ i općine Domaljevac-Šamac “Kuna“. Potpise na Ugovor su uz ministra stavili i Marinko Džoić, Dragan Guberac i Joso Leovac.

  -Bitno je da smo sukladno Federalnom zakonu o lovstvu završili proceduru, i to prvi put od kako je zakon donesen. Završili smo proceduru o stavljanju u zakup sportsko-gospodarskih lovišta u općinama Orašje, Odžak i Domaljevac-Šamac. Sada imamo potpuno uređenu oblast lovstva na području Županije Posavske. Jedna smo od rijetkih županija koje su u potpunosti riješili probleme u lovstvu, odnosi relaciju između lovačkih udruga i Ministarstva. Sada preostaje samo da naše lovačke udruge nastave sa radom i skrbe o lovištima na isti način kao što su to činile i do sada, kada su dobivali privremene dozvole. Ovo je napredak jer sada imaju stabilnost da mogu lovišta razvijati u narednih 10 godina, i mogu se posvetiti uz ostalo i turističkim aspektima lova na prostoru Županije Posavske, izjavio je ministar Brkić.

  lovci

  -Na temelju Federalnog zakona o lovstvu izvršili smo našu zakonsku obvezu koja kaže da se ubuduće lovišta dodijeljuju u zakup na 10 godina. Danas smo dugotrajan i zahtjevan proces na obostrano zadovoljstvo priveli kraju. Ovo je prvi put da na ovakav način  rješavamo zakup lovišta na korištenje,  jer je to ranije bilo za jednogodišnje razdoblje. Bitno je istaknuti da sa potpisom na desetogodišnji zakup lovišta ne prestaju obveze i zadaće naših lovačkih udruga kao i ranije, uz ostalo, predavanje izvješća o radu, planovi rada i svi ostali akti koje smo bili dužni dostavljati Ministarstvu poljoprivrede na uvid i na odobravanje, izjavio je Joso Leovac, predsjednik Županijskog vijeća za lovce.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti