Više

  Uređuje se pješačka zona u centru Odžaka

  Najčitanije

  U utorak 25.10.2016.godine započeti su radovi na projektu „Pješačka zona u centru Odžaka-južni dio“, odnosno dionici od ureda Medžlisa Islamske zajednice Odžak do Doma kulture. Izvođač radova je „Balegem“ d.o.o. Gradačac, a rok za završetak radova je 25 radnih dana od dana uvođenja u posao.

  Na osnovu idejnog rješenja uređenja centra grada Odžaka, predviđeno je nekoliko različitih dionica (pješačka zona, kružni tok, uređenje platoa, regulacija prometa i slično), od kojih je najvažniji uređenje pješačke zone, kako bi se osiguralo sigurno i nesmetano kretanje pješaka i biciklista. Procjenjena vrijednost ovog projekta kao prve faze uređenja  centra grada Odžak iznosi 303.000,00 KM, a prvenstveno obuhvaća radove na građevinskom i prometnom uređenju pješačke zone sa postavljanjem betonskih opločnjaka debljine 8cm. Projekt je potpomognut sredstvima Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica u iznosu od 100.000,00 KM, a ostala sredstva su osigurana Proračunom Županije Posavske za 2016.godinu.

  Za vrijeme izvođenja radova, promet će se na navedenoj dionici odvijati otežano, te stoga molimo sve sudionike u prometu, kao i građane, za strpljenje, te poštivanje privremene prometne signalizacije ili korištenje alternativnih pravaca, izvijestili su iz Ministarstva prometa, veza i zaštite okoliša Vlade ŽP.

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti