Više

  Uspostavljen dogovor Vlade ŽP i Sindikata zdravstva o prekidu (zamrzavanju) štrajka do potpisivanja Kolektivnih ugovora

  Najčitanije

  Danas ( 15.12.) prekinut je štrajk zdravstvenih djelatnika Županije Posavske ili točnije, zamrznut je do potpisivanja Kolektivnih ugovora, što praktično znači da su od danas zdravstvene ustanove ponovo dostupne pacijentima u tri posavske općine. Tim su povodom predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić i predsjednik sindikata liječnika dr. Branislav Mijić u izjavi za medije izjavili:

  -Danas nakon dugotrajnih pregovora između Sindikata zdravstvenih djelatnika i Sindikata liječnika s jedne strane, i sa druge strane Povjerenstva Vlade Županije Posavske koje je izabrala Vlada Županije Posavske, konačno smo napravili dogovor i uskladili sve zahtjeve Sindikata sa mogućnostima našeg Proračuna, te dogovorili smo da štrajk prestane danas. Konačno je uspostavljen, odnosno dogovoren prekid štrajka i dogovoreni svi elementi koji bi trebali biti sastavni dio Kolektivnih ugovora. Dakle, od danas svi osiguranici sa prostoru Županije Posavske koji su najviše ispaštali tijekom štrajka, mogu nesmetano da se liječe u zdravstvenim ustanovama Županije Posavske, izjavio je predsjednik Vlade Županije Posavske.

  Medijima se obratio i predsjednik Sindikata zdravstva liječnika dr. Branislav Mijić. -Dolazim upravo sa završene Skupštine sindikata na kojoj smo dobili usuglašen prijedlog Kolektivnog ugovora. Na Skupštini smo donijeli zaključak da prihvaćamo usuglašen prijedlog Kolektivnog ugovora i donijeli smo Odluku o zamrzavanju štrajka do definitivnog službenog potpisivanja koje bi se trebalo dogoditi vrlo brzo, kazao je dr. Milić.

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti