Više

  Usvojen Proračun Županije Posavske za 2018.g.

  Najčitanije

  Na zasjedanju najvišeg zakonodavnog tijela Županije Posavske – Skupštine koje je održano jučer ( 29.12.2017) donošen je najvažniji financijski dokument, Proračun Županije Posavske za 2018.g. Proračun je obrazložio predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić.

  -Proračun je u visini od 42. 440.000,00 KM i veći je od prošlogodišnje za više od dva milijuna maraka. Proračun  se temeljen na realnim prihodima i rashodima. Proračunska sredstva se planiraju usmjeriti u ključne oblasti razvoja Županije Posavske od poljoprivrede i gospodarstva, pa do važnih oblasti koje podrazumijeva braniteljska populacija, zdravstvo, školstvo, oblast povećanih socijalnih davanja, povećanje sredstava za Udruge koje brinu o djeci sa poteškoćama u razvoju, ali i svih segmenata koje uključuju grantovska sredstva. Proračunskim sredstvima će se podupirati značajni infrastrukturni projekti u tri posavske općine, naglasio je premijer Klaić. Izrazio je optimistična očekivanja vezano za Proračunsku 2018.g. jer je već nekoliko godina u porastu, povećana su grantovska sredstva, uvedene i nove mjere kojima je Vlada ŽP pokazuje senzibiliziranost spram socijalnih potreba građana, povećana su uz ostalo i sredstva za niže razine vlasti, kazao je uz ostalo u obrazloženju premijer Klaić.

  Na sjednici je usvojen i popratni dokument- Zakon o izvršavanju proračuna u 2018. g. uz obrazloženje ministrice financija Nade Ćulap.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti