Više

  Uveden video nadzor u Županiji Posavskoj

  Najčitanije

  Županija Posavska je i službeno pod video nadzorom, na najfrekventnijim lokacijama – dvije u Orašju, i po jedna u Domaljevcu i Odžaku, što će uvelike doprinijeti uspješnom radu policije, a ujedno i sigurnijem okruženju. Projekt je predstavljen u Ministarstvu unutarnjih poslova Županije Posavske, koji je i inicijator ove ideje, za koju je potporu dala i Vlada Županije Posavske. Osnovni cilj uvođenja video nadzora na javnim mjestima je podizanje sigurnosti građana ove županije na višu razinu i rješavanje problema s kojima se policija svakodnevno susreće, a vrijednost projekta je oko 56.000,00 KM, s PDV-om. Video nadzor predstavili su ministar unutarnjih poslova Županije Posavske Meho Delić i vlasnik tvrtke IT Odjel Marko Laco iz Mostara, koja je i realizirala ovaj projekt.

  -Riječ je o najinovativnijem softverskom rješenju po pitanju nacionalne sigurnosti, na kojega postoji mogućnost nadogradnje novim funkcionalnostima. Ovim činom Županija Posavska je udarila temelje za razvoj nove, moderne i tehnološki osviještene policije, naglasio je Laco.

  Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Posavske prepoznalo je potrebu uvođenja ovakvih mjera, budući je veliki broj nesavjesnih vozača, koji će instaliranjem ovoga sustava biti prepoznati u svakom trenutku, i sankcionirani sukladno važećim propisima.

  -Ovaj softver i kamere pomoći će i da se prepoznaju vozila za kojima se vrši potraga, zatim neregistrirana vozila kao i niz drugih nepravilnosti u prometu. Osim toga, sustav video nadzora uvelike će doprinijeti prevenciji i rasvjetljavanju kaznenih djela na ovome području. Proširenje video nadzora i po mjesnim zajednicama, na ulazu odnosno izlazu iz Županije Posavske, o čemu su već obavljeni pregovori s najrelevantnijim predstavnicima, može se očekivati vrlo brzo, rekao je ministar unutarnjih poslova Županije Posavske Meho Delić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti