Više

  Uz veliki broj visokih uzvanika četvrta Večer Posavine u Hercegovini

  Najčitanije

  Uz veliki broj visokih uzvanika u Mostaru je održana četvrta po redu Večer Posavine u Hercegovini kao prateći sadržaj uz održavanje Međunarodnog gospodarstva Mostar 2016.g. Večeri su bili nazočni brojni visoki dužnosnici među kojima su bili: dr. Dragan Čović, član Predsjedništva BiH, predsjednik HNS-a i HDZ BiH, Marinko Čavara, predsjednik FBiH, Borjana Krišto, dopredsjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH, Josip Jerković, dopredsjednik RS, Ivan Bandić, konzul RH u BiH i brojni drugi visoki uzvanici,  predstavnici svih razina vlasti i institucija. Večeri su nazočili gospodarstvenici Posavine i Hercegovine.

  Domaćini večeri bili su Posavska županija i Brčko Distrikt, a suorganizatori Hercegovačko neretvanska, Zapadnohercegovačka i Hercegbosanska županija.

  Uzvanicima su se obratili predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Anto Domić, a pozdravne riječi u znaku prijateljstva i suradnje uputili su predsjednici Vlada ŽZH Zdenko Ćosić, HNŽ-a dr. Nevenko Herceg i  izaslanik predsjednika Vlade HBŽ Draška Dalića, ministar Darinko Mihaljević.

  Predsjednici Vlada razmijenili su darove, te nazočne pozdravili prigodnim riječima.

  -Pozdravljam vas u ime Vlade Županije Posavske , svoje osobno i u ime posavaca koji nisu imali prilike doći iz Posavine na ovaj susret sjevera i juga, Posavine i Hercegovine, susret dva područja zemljopisno razdvojena,  ali spojena nitima dugogodišnjeg  prijateljstva. Zemljopisno smo  razdvojeni, ali to nije razlog da se nađemo za istim stolom, zajednički razgovaramo o svim problemima iz gospodarstva,  ali iz svih drugih područja i tražimo rješenja kroz suradnju. Ovakvo druženje započelo je prije šest godina,  a četvrtu godinu za redom obilježavamo kroz večeri Posavine u Hercegovini, i uzvratno. Sve je započelo sa održavanjem Gospodarskog sajma u Mostaru  i nastavljamo večerom u kojoj su posavci domaćini Hercegovcima. Slično se događa i u jesen u vrijeme održavanja Dana hrvatskog filma,  filmskog festivala u Orašju kada su Hercegovci domaćini posavcima. Ovakva događanja su, slikovito rečeno, mostovi suradnje. Svaki ovakav susret predstavlja jedan konstruktivan element toga mosta, a što je više takvih događaja, više je most stabilan i može odoljeti svakodnevnim olujama i vjetrovima koji ga žele narušiti. Ovakvim susretima proširujemo našu suradnju,  osobito u gospodarstvu, ali i na polju kulture te drugim oblastima, kazao je predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić u Mostaru.

  Pozdrave Hrvata Brčko Distrikta prenio je dr. Anto Domić. Napomenuo je kako se ne može zaboraviti brza i učinkovita pomoć Hrvata iz Hercegovine za vrijeme poplava iz 2014.g. -Ovo druženje je protkano idejom našega predsjednika dr. Dragana Čovića  koji nas hrabri i drži na okupu,  te bodri da interese Hrvata BiH gradimo na način da se izborimo za našu domovinu BiH, da ostanemo i tu opstanemo štiteći naše nacionalne interese, kazao je dr. Domić.

  -Ovakva su druženja korisna kako bi smo kroz različite gospodarske, prijateljske pa i  političke razgovore,  ali i na druge teme, suradnju osnažili, naglasili su u pozdravnim riječima predstavnici  hercegovačkih županija. Izraženo je zadovoljstvo što ovakvo druženje Posavljaka i Hercegovaca traje već četvrtu godinu, i očekivanje nastavljanja prijateljstva i gospodarske suradnje. U glazbenom dijelu večeri nastupio je KUD „Kralj Tomislav“ iz Tolise i tamburaši iz Županje, sastav „Begeš.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti