Više

  Veća financijska potpora razvojnim projektima

  Najčitanije

  U Sarajevu je danas (17.7.2023. g.) održan sastanak federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Nerina Dizdara sa zamjenikom predsjednika Vlade Županije Posavske i ministrom pravosuđa i uprave Mirsadom Ahmetovićem i ministrom prometa, veza i zaštite okoliša Perom Radićem. Vlada Federacije izdvojiti će do konca ove godine još veću financijsku potporu razvojnim projektima, koji će doprinijeti boljim uvjetima življenja za sve stanovnike Županije Posavske, posebice u povratničkim naseljima, jedan je od zaključaka današnjeg sastanka u Sarajevu.
  -Na današnjem sastanku složili smo se da je dosadašnja suradnja bila na veoma visokoj razini i da ćemo tragom zajedništva u pronalaženju najboljih rješenja kroz projekte općeg dobra za sve građane Županije Posavske podići je na još višu razinu. U dogovoru s lokalnim zajednicama definirati ćemo najznačajnije projekte i provesti ih do kraja godine. Zahvalili smo se federalnom ministru i Vladi na dosadašnjoj financijskoj potpori, koja je prepoznatljiva kroz provedene projekte u dvjema posavskim općinama i gradu Orašju. Ove godine će pomoć biti još veća, a prioritet je daljnja obnova infrastrukturnih objekata od posebnog značaja za sve građane Županije Posavske, kazao je nakon sastanka Mirsad Ahmetović, ministar pravosuđa i uprave u Vladi Županije Posavske.
  Jedan od prioriteta u pomoći Vlade Federacije odnosi se i na povratničke općine, među kojima je i odžačka. Pero Radić, ministar prometa, veza i zaštite okoliša, istaknuo je da i dosad bilo razumijevanja viših razina vlasti u financiranju razvojnih projekata, koji ni ove godine neće izostati.
  -Iako će se tek definirati koji su to projekti, na području odžačke općine među prioritetima su daljnja ulaganja u cestovnu infrastrukturu, pomoć projektima braniteljske populacije i obnova prostora Županijske bolnice, odjela dijalize. Kod određivanja prioriteta jedini je interes potreba građana, kazao je Radić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti