Više

  Visoko izaslanstvo predvođeno članom Predsjedništva BiH i predsjednikom HDZ-a BiH dr. Draganom Čovićem u Vladi Županije Posavske

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić primio je danas ( 30.03.) u sjedištu Vlade u Orašju člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića. U visokom izaslanstvu su bili i Jelka Miličević, ministrica financija i dopredsjednica Vlade FBiH, Mato Jozić, ministar pravde u Vladi FBiH, Denis Lasić, ministar prometa i komunikacija u Vladi FBiH, Ivo Vincetić i Mijo Matanović članovi predsjedništva. Tijekom sastanka u Vladi bilo je riječi o trenutnom stanju u posavskim općinama, o infrastrukturnim projektima, gospodarstvu i ostalim aktualnim temama iz tri posavske općine. Na sastanku su uz članove Vlade, uz ostale nazočili predsjednik Skupštine ŽP Joso Marković te zastupnici u Parlamentu FBiH Blaž Župarić i Đuro Delić.

  Predsjednik Čović želio je upoznati stanje na terenu i čuti probleme koje imaju ljudi posavskoga kraja. U izjavi za medije nakon sastanaka predsjednik Čović je kazao:

  -Uvjeren sam da smo do sada ovdje toliko toga dobroga uradili, što se još ne vidi toliko u punini, da bi mogli kazati kako je ova Vlada ili ovaj prostor Županije Posavske apsolutno financijski samoodrživ a naš zadatak je da tako ostane i u buduće. Željeli smo vidjeti što to još treba uraditi sa viših razina, da pomognemo u smislu projekata bez obzira jesu li oni vezani za uzroke za poplave, projekata infrastrukture i ostalih kako bi ih napraviti svima na ponos. Drugi razlog je posvećen lokalnim izborima. Vjerujemo da je HDZ predvodnica. Pokušat ćemo uz Hrvatski narodni sabor motivirati i sve druge stranke da zajedno nastupamo i pokažemo da možemo unaprijediti život i pokrenuti BiH. Obilazimo sve općinske organizacije da budemo pomoć onima kojima pomoć danas treba. To je Odžak i Domaljevac a Orašje izdvajam kao jedan pozitivan primjer, iako treba i dalje raditi.  Uskoro ponovo dolazimo u Posavinu da ohrabrimo i budemo servis ljudima koji žive ovdje, da ih motiviramo na ostanak jer tvrdim, ja ne vidim ljepšeg mjesta za život od ovog kojeg mi imamo, kazao je u Orašju dr. Čović.

  -Prije svega želim zahvaliti predsjedniku dr. Čoviću kao i visokom izaslanstvu u kojem su ministri u Vladi FBiH kako bi razgovarali o nekim konkretnim projektima značajnim za našu županiju. Prvenstveno je značajno pitanje Zakona o raspodjeli javnih prihoda. Smatram da minimalni prihodi po osnovi raspodjele javnih prihoda moraju biti na sadašnjoj razini. Drugo je pitanje prekategorizacija regionalne ceste R 464 od Orašje do Grebnica u dužini 17 km. Poznato je da je tehnički posao prekategorizacije obavljen u posljednje 2 godine. Imali smo obećanja da će početkom ove godine biti i realizirana ta Odluka, odnosno da ćemo tu cestu iz ranga regionalne premjestiti u rang magistralne ceste drugog reda. Značajno nam je i pitanje da u Posavini želimo otvorenje, ili kapetanije riječne unutrašnje plovidbe, ili da se određeni poslovi detaširaju u ured na prostoru Županije Posavske. To su neka od pitanja koje sam naglasio kroz razgovor sa visokim izaslanstvom predvođenim dr. Čovićem, koje je danas posjetilo Vladu Županije Posavske, kazao je u izjavi za medije predsjednik Vlade ŽP Klaić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti