Više

  Vlada ŽP: Po 100 KM korisnicima stalne socijalne pomoći

  Najčitanije

  Vlada Županije Posavske na posljednjem je zasjedanju usvojila u nacrtu dva zakona i proslijedila u skupštinsku proceduru: Zakon o javnom okupljanju i Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira o kojima je pojašnjenje kazao resorni ministar unutarnjih poslova u Vladi Županije Posavske Meho Delić.

  Vlada ŽP usvojila je Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava u ukupnom iznosu od 45.000,00 KM koji će biti usmjeren za sve stalne korisnike naknade Centara za socijalni rad pri općinama Orašje, Domaljevac-Šamac i Odžak. Svaki korisnik stalne socijalne naknade dobit će dodatnih po 100,00 KM.

  Vlada Županije Posavske  usvojila je Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna ŽP za 2015.g. Županijskoj bolnici Orašje u iznosu od 45.500,00 KM ( pozicija kapitalnih grantova). Sredstva su namijenjena za kupnju kardiološkog UZV aparata koji će se koristiti za specijalističku dijagnostiku u bolnici.

  Vlada ŽP je uz ostale usvojila Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2015.g. na ime realizacije kulturno športskih programa i aktivnosti u iznosu od 2.000,00 KM ( NK „Odžak 102“ i KUD „Kralj Tomislav“ Tolisa).

  Vlada Županije Posavske  prihvatila je dva izvješća o radu u prošloj godini: Županijskog zavoda za pružanje pravne pomoći, o kojemu je pojašnjenje kazala direktor Melita Huseinović, i Izvješće o radu Županijske uprave za inspekcijske poslove o kojemu je pojašnjenje kazala direktor Mara Dabić. Ove će se teme naći na razmatranju i Skupštine Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti