Više

  Vlada Županije Posavske prihvatila smanjenje Proračuna Županije Posavske za 2015.g.

  Najčitanije

  ORAŠJE – Pod predsjedanjem Marijana Klaića 15.07. održana je sjednica Vlade Županije Posavske na kojoj su prihvaćene Izmjene i dopune Proračuna Županije Posavske za 2015.g., dokument koji će biti proslijeđen dalje u skupštinsku proceduru, kao i prihvaćena Informacija o stanju u poljoprivredi Županije Posavske.

  Izmjenama i dopunama Proračuna Županije Posavske za 2015.g. ili tzv. rebalansom, Proračun Županije Posavske za 2015.g. smanjen je za blizu 1.700.000,00 KM.
  Planirani Proračun Županije Posavske bio je u iznosu je od 39.244,060 KM. Prihvaćenim Izmjenama i dopunama Proračuna za 2015.g. Proračun Županije Posavske iznosi 37.584,540 KM.

  Vlada Županije Posavske prihvatila je i Informaciju o stanju u poljoprivredi Županije Posavske koja će također biti na razmatranju najvišeg zakonodavnog tijela Županije Posavske- Skupštine. Resorni ministar Mato Brkić dao je pojašnjenja vezano za podatke iz Informacije. Naglasio je kako je zbog prošlogodišnje prirodne nepogode , svibanjskih poplava, u Županiji Posavskoj došlo do pada svih proizvodnji te zabrinjava, naglasio je, i starenja obiteljskih gazdinstava.

  -Poljoprivredna proizvodnja na prostoru Županije Posavske nalazi se u jako lošem stanju, kako zbog loših klimatskih uvjeta (2012.g. sušna, 2014. g. poplavna), tako i zbog loše poljoprivredne politike koja se vodi od strane Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Ukoliko se ne poduzmu ozbiljne mjere za oporavak poljoprivredne proizvodnje (koje je posebice uništena poplavom), bojimo se da bi u narednih nekoliko godina moglo doći do prestanka bavljenja istom, navodi se u Informaciji o stanju u poljoprivredi Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti