Više

  Vlada Županije Posavske u utorak 17.05. organizira okrugli stol “Posavina dvije godine nakon poplava“

  Najčitanije

  Ovoga mjeseca navršava se dvije godine od poplava koje su u svibnju 2014.g., osobito na području Županije Posavske imale katastrofalne razmjere šteta. -Vlada Županije Posavske tim povodom želi upriličiti okrugli stol, te podsjetiti na tu prirodnu katastrofu, javnosti predočiti što je urađeno na sanaciji nasipa, obnovi domova i infrastrukture, i ukazati što se planira u narednom periodu. Prigoda je to ujedno zahvaliti svima koji su Posavini pritekli u teškom poplavnom vremenu, izjavio je predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić.

  Okrugli stol je zakazan u utorak 17.05. a održat će se u dvorani Skupštine Županije Posavske u Domaljevcu. Na skup su uz ostale pozvani domaći i međunarodni predstavnici institucija koje su aktivno sudjelovali u svim događanjima vezano za i nakon poplava u Posavini.

  Podsjećamo, u svibnju 2014.g.  poplavljeno je bilo 74% teritorija u tri posavske općine sa ukupnom štetom u visini od 189 milijuna KM. Bilo je poplavljeno 6100 stambenih objekata, što također govori o veličini prirodne nesreće. U Županiji Posavskoj kao nizinskom terenu, plavni vodni val se zadržao 22 dana i pri tome dodatno uvećao milijunske štete na kućama, infrastrukturi, u gospodarstvu i osobito u poljoprivredi od koje živi najveći broj posavaca.

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti