Više

  Vlada Županije Posavske utvrdila Prijedlog Strategije razvoja Županije Posavske 2016-2020.g.

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Marijana Klaića održano je 24. zasjedanje Vlade Županije Posavske. Nekoliko je točaka dnevnoga reda bilo u znaku usvojenih Odluka iz djelokruga i nadležnosti najvišeg izvršnog tijela Županije Posavske koje se tiču ovogodišnjih proračunskih izdvajanja. Uz ostale usvojena je Odluka o dodjeli sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2015.g. neprofitnim organizacijama i udruženjima građana u ukupnom iznosu od 60.300,00 KM. Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2015.g. općinama Županije Posavske ( Domaljevac-Šamac, Odžak i Orašje) na ime sufinanciranja prijevoza učenika za mjesec studeni školske 2015 / 2016.g. u ukupnom iznosu od 32.912,00 KM.

  Na jučerašnjoj (29.12.) 25. sjednici koja će biti nastavljena, Vlada Županije Posavske utvrdila je Prijedlog Strategije razvoja Županije Posavske za četverogodišnje razdoblje ( 2016- 2020.g.).

  -Dokument je prošao javnu raspravu, kazao je resorni ministar gospodarstva i prostornog uređenja Darko Kasap, te će biti proslijeđen u skupštinsku proceduru. Izradu integrirane Strategije razvoja financirala je jednim dijelom Vlada ŽP uz podršku Projekta integriranog razvoja, zajedničke inicijative Vlade Švicarske i Razvojnog programa UNDP-a. U izradi same strategije učestvovala je šira društvena zajednica. Riječ je o dokumentu koji predstavlja uvjet za apliciranje na sredstva IPA fondova. Izrađen je kao okvir za definiranje zajedničkih ciljeva, poticanja lokalnih snaga, ali i kao odgovor na izazove budućeg razvoja Županije i sveukupnog života. Ciljevi su jasno definirani i što je najbitnije usklađeni sa metodologijom koja se primjenjuje u EU i na svim nivoima vlasti. Strategija razvoja ŽP je usklađena sa Strategijom razvoja FBiH. Strategija predstavlja izradu detaljnih planova i programa u pojedinim sektorima, kreira osnovu za praćenje napretka, potiče na suradnju i dogovor u planiranju različitih nivoa vlasti i društveno-ekonomskih partnera, te postavlja osnove za europske fondove. Strategija obuhvaća i listu prioritetnih mjera u svakom sektoru, a koji omogućavaju dostizanje postavlјenih ciljeva putem provođenja operativnih aktivnosti, čime se stvara osnova za sveukupnu implementaciju Strategije
  Vizija je da ŽP bude suvremena europska regija, ugodna za život, rad i atraktivna za nove investicije tj. nova ulaganja, pojasnio je ministar gospodarstva i prostornog uređenja Darko Kasap.

  Vlada Županije Posavske usvojila je Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2015.g. općinama Županije Posavske ( Domaljevac-Šamac, Odžak i Orašje) za mjesec prosinac 2015.g. na ime sufinanciranja prijevoza učenika školske 2015 / 2016.g. u ukupnom iznosu od 28.967,00 KM. Vlada Županije Posavske usvojila je Odluku o financijskom izdvajanju iz Proračuna Županije Posavske za 2015.g. za realizaciju kulturno-športskih aktivnosti u ukupnom iznosu od 21.200,00 KM.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti