Više

  Vlada Županije Posavske započela velike aktivnosti na izgradnji tri vrste infrastrukturnih objekata

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Marijan Klaić danas je obišao gradilište u Orašju gdje se izvode radovi na uređenju lijeve strane Regionalne ceste R 464 na dionici prema kružnom raskrižju u Orašju. Ovim se radovima rješava problem cestovne odvodnje na toj dionici regionalne ceste, te paralelno se tim se izgrađuje pješačka i biciklistička staza, te uređuje zeleni putni pojas sa drvoredom.
  Nakon obilaska gradilišta u izjavi za javnost predsjednik Vlade Klaić je kazao:
  – Projektom se zaokružuje izgled prometnice, koja je već sa desne strane uređena na takav način. Radovi su u vrijednosti 100.000,00 KM. Sredstva za izgradnju ovoga objekta osigurana su u Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija, no Vlada Županije Posavske također nastavlja projekt kojim će se urediti park ispred Sportske dvorane u Orašju (vrijednost oko 200.000,00 KM) u čemu financijski zajednički sudjeluju Vlada Županije Posavske ( do 100.000,00 KM ) i Federalno ministarstvo prostornog uređenja ( 100.000,00 KM), kako bi uredio i zeleni pojas između Srednje škole, Sportske dvorane i Regionalne ceste.
  Osim ova dva objekta Vlada Županije Posavske započela je realizaciju projekata na rekonstrukciji i izgradnji infrastrukturnih objekata i to iz oblasti cestovne infrastrukture, objekata za zaštitu od visokih unutarnjih voda ( rekonstrukcija glavnih hidromelioracijskih kanala) i objekata za zaštitu od štetnih utjecaja visokih voda rijeke Save ( izgradnja ljetnih nasipa za zaštitu poljoprivrednih površina od 20.godišnjih voda).
  Za cestovnu infrastrukturu Vlada Županije Posavske je izdvojila 550.000,00 KM. U tijeku su natječaji za rekonstrukciju cestovne infrastrukture u lokalnim zajednicama. U općini Odžak radovi će se izvest u vrijednosti od 250.000,00 KM, u općini Orašje u vrijednosti od 250.000,00 KM i u općini Domaljevac-Šamac u vrijednosti od 50.000,00 KM.
  Započeli su radovi na rekonstrukciji glavnih hidro melioracijskih kanala. U općini Odžak vrijednost radova je oko 150.000,00 KM, u općini Orašje oko 140.000,00 KM i u općini Domaljevac-Šamac oko 50.000,00 KM.
  Što se tiče radova na rekonstrukciji objekata za zaštitu obradivih poljoprivrednih površina od štetnih djelovanja visokih voda u prostoru inundacije rijeke Save, radovi rekonstrukcije su u tijeku na objektu ljetnog nasipa u Domaljevcu u ukupnom iznosu od 200.000,00 KM . Za taj projekt sredstva su osigurali Vlada Županije Posavske zajedno sa Agencijama UNDP i CRS. U tijeku je izvođenje radova na posljednjoj dionici ljetnog nasipa Basutska u ukupnom iznosu od 90.000,00 KM, koju također financira Vlada Županije Posavske, izjavio je predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti