Više

  Vozači oprezno-počela škola

  Najčitanije

  Sa početkom školske godine na prometnicama je potreban dodatan oprez, upozoravaju iz Ministarstva prometa, veza i zaštite okoliša Vlade Županije Posavske. Od svih sudionika u prometu, osobito od vozača, očekuje se pojačan oprez i izuzetno oprezna vožnja u blizini škola, vrtića, ali i na cestama u naseljima koje vode prema školama i vrtićima.
  -Vozači, pridržavajte se prometnih propisa i pravila i poštuje prometne znakove. Pazite na djecu koja hodaju uz cestu jer će ona, barem na početku škole, biti neusredotočena i zaigrana kao da su još na odmoru. Podsjećamo vas da je brzina kretanja vozila u blizini škola i vrtića ograničena na najviše 40 km/h. Svim vozačima preporučujemo pojačan oprez u vožnji a roditeljima i djeci želimo sretan i siguran početak školske godine, poručuje ministar Anes Osmanović.

  S početkom školske godine Uprava policije MUP-a Županije Posavske i ove godine provoditi će pojačane aktivnosti na povećanju stupnja sigurnosti najmlađih sudionika u prometu. Aktivnosti će se provoditi u sklopu akcije pod nazivom „Pomozimo djeci u prometu-poštujte prometne znakove“, u periodu od 06.09.2021. godine do kraja školske godine. Glavni cilj akcije je poboljšanja stanja sigurnosti djece, odnosno učenika kao sudionika u javnom prometu, te nastojanje da učenici nauče prometna pravila ili prošire znanja iz te oblasti. U sklopu akcije planirana su i prigodna predavanja u školama od strane službenika policije i nastavnog osoblja, kojom prigodom će se učenicima ukazati na opasnosti koje ih očekuju kao sudionike u prometu. Predavanja će biti održana ukoliko je to moguće uz poštivanje svih epidemioloških mjera, u protivnom ista će biti odgođena do daljnjeg odnosno do poboljšanja epidemiološke situacije vezane za Covid-19.

  Jedna od planiranih aktivnosti je da se u vrijeme dolaska u školu, kao i povratka iz škole, poveća nazočnost policijskih službenika u blizini škola, što bi bilo dodatno upozorenje sudionicima u prometu na poštivanje prometnih znakova. U aktivnosti će biti uključeni i drugi organi i institucije koji mogu doprinijeti uspješnoj realizacije akcije. Poziv na opreznu vožnju osobito u blizini škola iz MUP-a ŽP uputili su ne samo vozačima već i roditeljima da dodatno upozoravaju svoju djecu na opasnosti koje vrebaju u prometu i pokažu djeci najsigurniji put od kuće do škole, a građanima da nesavjesne vozače prijave pozivom na besplatan broj telefona 122, jer na taj način doprinose sigurnosti najmlađih sudionika u prometu.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti