Više

  X. sjednica Skupštine Županije Posavske

  Najčitanije

  Skupština Županije Posavske na X. redovitoj sjednici, održanoj 13. 2. 2020. godine razmatrala je i usvojila Izvješće o radu Skupštine Županije Posavske za 2019. godinu, Program rada Skupštine Županije Posavske za 2020. godinu i Program rada Vlade Županije Posavske za 2020. godinu.
  Zastupnici su također primili k znanju Informaciju o radu Kantonalnog tužiteljstva za 2019. godinu, Informaciju o radu Kantonalnog suda u Odžaku za 2019. godinu i Informaciju o radu Općinskog suda u Orašju za 2019. godinu.
  Zastupnička pitanja i inicijative postavili su i pokrenuli zastupnici: Elvis Živković, Drago Zečević i Barbara Ćošković.
  Dana 12. 2. 2020. godine svoje VIII. sjednice su održali skupštinski odbori – Odbor za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo, Odbor za gospodarstvo, financije i proračun i Odbor za društvene djelatnosti, izvijestili su iz Stručne službe Skupštine.

  -Kada je riječ o prošlogodišnjem radu najvišeg zakonodavnog tijela Županije Posavske – Skupštine ŽP, dosegnuta je jedna viša razina rada i programskih mjera od 2019.g. čime su zastupnici u najvećoj mjeri bili zadovoljni. Održano je 11 zasjedanja, razmatrano 57 točaka dnevnoga reda i doneseno je i primljeno k znanju 65 mjera od kojih su čak 16 bili iz zakonske regulative. Zbog dobre i kvalitetne pripremljenosti tema , dobrog rada kolegija i skupštinskih odbora, zanimljivo je da u 2019.g. nismo imali niti jedan amandman postavljen od strane zastupnika koji su postavili 44 zastupnička pitanja i pet inicijativa i na koje su zastupnici dobili odgovore, kazao je uz ostalo u izjavi za medije predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić nakon današnjeg skupštinskog zasjedanja. Predsjednik Župarić naglasio je odličnu suradnju Skupštine ŽP sa Vladom Županije Posavske, što je u konačnici, kazao je, imalo takav rezultat intenzivnijeg i boljeg rada u odnosu na prethodno mandatno razdoblje.
  Programska dokumenta Skupštine i Vlade Županije Posavske su ambiciozna, ali i realno ostvariva naglasio je predsjednik Skupštine Župarić, s čim se složio i predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić koji je u završnici pojašnjenja izvještajnih i programskih dokumenata Vlade Županije Posavske naglasio: Ako se zadrži financijska stabilnost Proračuna Županije Posavske, kao i politička stabilnost okruženja, sve planirane aktivnosti Vlade, iako ambiciozno postavljene, realno su ostvarive.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti