Više

  XXIX. sjednica Skupštine Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Blaža Župarića, dana 31.5.2022. godine, održana je XXIX. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske.
  Zastupnici su razmatrali i usvojili, kao dobru osnovu za izradu prijedloga zakona, Nacrt zakona o imovini Županije Posavske.
  Zastupnici su također usvojili Izvješće o radu Neovisnog odbora za izbor i reviziju za 2021. godinu, Izvješće o radu i financijskom poslovanju Službe za upošljavanje Županije Posavske za 2021. godinu i Program rada Službe za upošljavanje Županije Posavske za 2022. godinu.
  Na današnjem zasjedanju zastupnici su primili k znanju i Informaciju o Izvješću o radu Agencije za privatizaciju u Županiji Posavskoj za 2021. godinu.
  Na ovom zasjedanju zastupnička pitanja i inicijative postavili su i pokrenuli Drago Zečević i Mehmed Memišević.
  Dana 30. 5. 2022. godine svoje XXVII. sjednice su održali Skupštinski odbori – Odbor za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo, Odbor za gospodarstvo, financije i proračun i Odbor za društvene djelatnosti, izvijestili su iz Stručne službe Skupštine.

  Na press konferenciji nakon zasjedanja Skupštine Županije Posavske u izjavi za medije predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić je naglasio:
  -Održali smo sjednicu Skupštine Županije Posavske na kojoj smo imali pet točaka dnevnog reda. Jedna od točaka bio je Nacrt zakona o imovini Županije Posavske. Radi se o zakonu koji je vrlo važan za područje Županije Posavske zbog reguliranja pokretne i nepokretne imovine u Županiji Posavskoj, izradile bi se evidencije i zadužili oni koji trebaju da brinu o imovini Županije Posavske. Zakon će ići u javnu raspravu u trajanju od 30 dana i vrlo brzo bi se mogao naći u formi prijedloga na jednoj od narednih sjednica Skupštine Županije Posavske.
  Zastupnici su uglavnom zadovoljni radom ravnatelja policije i općenito policije nakon što im je predstavljeno Izvješće o radu neovisnog odbora za izbor i reviziju za 2021. godinu.
  Imali smo Izvješće o radu i financijskom poslovanju Službe za upošljavanje koja je u prošloj godini imala koristan rad, stvorila je sigurnost u vremenu pandemije, za poslodavce i za one koji se nalaze na tržištu rada. Također su iskoristili sve programe s federalne razine od Federalnog zavoda za upošljavanje, pomoću kojih je potpomognuto oko 250 osoba. Raspravljali smo i o Informaciji o Izvješću o radu Agencije za privatizaciju te problematici privatizacije.
  Sljedeća sjednica Skupštine Županije Posavske očekuje se ubrzo, a na dnevnom redu ćemo imati nekoliko vrlo važnih zakona za naše gospodarske subjekte, prije svega za gospodarstvenike, a onda i za građane Županije Posavske, izjavio je Blaž Župarić, predsjednik Skupštine ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti