Više

  XXV. sjednica Skupštine Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Blaža Župarića, dana 19.01.2022. godine, održana je XXV. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske.
  Zastupnici su razmatrali i usvojili: Izvješće o radu Skupštine Županije Posavske za 2021. godinu, Odluku o izradi pročišćenog teksta Ustava Županije Posavske, Zakon o turizmu Županije Posavske, Zakon o dopuni Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu Županije Posavske, Odluku o davanju suglasnosti na financijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske za 2022. godinu, Odluku o davanju suglasnosti na financijski plan Službe za upošljavanje Županije Posavske za 2022. godinu i Odluku o davanju suglasnosti na financijski plan Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske za 2022. godinu.
  Na ovom zasjedanju zastupnička pitanja postavio je zastupnik Drago Zečević.
  Dana 18.01.2022. godine svoje XXIII. sjednice su održali Skupštinski odbori – Odbor za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo, Odbor za gospodarstvo, financije i proračun i Odbor za društvene djelatnosti, izvijestili su iz Stručne službe Skupštine.

  U izjavi za medije nakon skupštinskom zasjedanja predsjednik Skupštine Županije Posavske Blaž Župarić uz ostalo je kazao:
  -Zastupnici su podržali jednoglasno Izvješće o radu Skupštine za 2021. godinu. Želim naglasiti da smo donijeli važne zakone, među najvažnijima svakako su amandmani na Ustav Županije Posavske u prosincu prošle godine. Izdvajam Zakon o Ministarstvu unutarnjih poslova, Zakon o sportu, Zakon o pravobraniteljstvu. Niti manje nisu važni ni ostali propisi koji su doneseni u prošloj godini jer se radi o životnim propisima i zakonima koji su pretrpjeli ili izmjene i dopune kako je to praksa diktirala. Imajući u vidu da smo i prošle godine radili u pandemiji koja je obilježila rad i Skupštine i Vlade, mislim da možemo biti zadovoljni rezultatima rada. Svi naši planovi i naši programi morali su se preusmjeriti prije svega prema očuvanju zdravstvenog sustava na Županiji Posavskoj, a time i gospodarstva koje je sigurno i najvažnija grana kako bi se sve ostale aktivnosti mogle normalno odvijati.
  Donijeli smo Odluku o izradi pročišćenog teksta Ustava Županije Posavske, prošlo je punih skoro 17 godina i vrlo je važno da se najvažniji dokument Županije Posavske uredi na najbolji način jer radi se o najvišem pravnom aktu Županije Posavske.
  Zastupnici su jednoglasno prihvatili i podržali donošenje Zakona o turizmu koji će na jedan potpuno novi način regulirati rad turističkih zajednica na području Županije Posavske od formiranja turističkih ureda i svega ostaloga što prati ovaj zakon. Dakle, ogroman je to pomak u odnosu na dosadašnje stanje. I stoga koristim prigodu da zahvalim i Vladi, a i ministru gospodarstva, rada i prostornog uređenja Dragutinu Živkoviću koji je uložio velik trud kako bi ovaj zakon došao pred zastupnike potpuno iščišćen kroz fazu javne rasprave u formi prijedloga, i evo koje smo danas uspjeli i donijeti.
  Razmatrali smo dopune Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu Županije Posavske, također jedna važna oblast, a dali smo i suglasnost na tri financijska plana Zavoda zdravstvenog osiguranja, Zavoda za javno zdravstvo i Službe za upošljavanje. Zadovoljan sam tijekom sjednice, a samim tim i načinom na koji su zastupnici dali potpore za sve ove akte koje smo donijeli, izjavio je uz ostalo predsjednik Skupštine Županije Posavske Župarić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti