Više

  XXVIII. sjednica Skupštine Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Blaža Župarića, dana 27.4.2022. godine, održana je XXVIII. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske.
  Zastupnici su razmatrali i usvojili: Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o pomoći mladim obiteljima kod rješavanja stambenog pitanja, Izvješće o radu Županijskog pravobraniteljstva Odžak za 2021. godinu, Izvješće o radu i financijskom poslovanju Županijske bolnice za 2021. godinu, Program rada Županijske bolnice za 2022. godinu, Izvješće o radu i financijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske za 2021. godinu, Program rada Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske za 2022. godinu, Izvješće o radu Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske za 2021. godinu, Program rada Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske za 2022. godinu i Zaključak o Mišljenju na Nacrt zakona o rudarstvu Federacije BiH.
  Na ovom zasjedanju zastupnička pitanja i inicijative postavili su i pokrenuli Drago Zečević i Mehmed Memišević.
  Dana 26.4.2022. godine svoje XXVI. sjednice su održali Skupštinski odbori – Odbor za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo, Odbor za gospodarstvo, financije i proračun i Odbor za društvene djelatnosti, izvijestili su iz Stručne službe Skupštine ŽP.

  Na press konferenciji nakon zasjedanja Skupštine Županije Posavske u izjavi za medije predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić je naglasio:
  Danas smo održali XXVIII. redovitu sjednicu Skupštine Županije Posavske na kojoj je bilo devet točaka dnevnog reda. Izmjenama i dopunama zakona o pomoći mladim obiteljima kod rješavanja stambenog pitanja otklonjene su nejasnoće i biti će puno jednostavnije aplicirati na natječaje vezane za zakon.
  Županijska bolnica uspjela se izboriti pandemijom koja je uzela velike razmjere i s kadrovima koje ima, može odgovoriti postavljenim zadaćama. Bolnica je poslovala pozitivno što je rijetkost za zdravstvenu ustanovu. To je ostvareno odličnom organizacijom rada i naravno uz potporu Vlade Županije Posavske te nešto i s viših razina kad je u pitanju pogotovo pandemija. Smatram da bolnica ima budućnost i da naši građani kad je u pitanju zdravstvena zaštita, sekundarne zdravstvene razine, mogu biti zadovoljni.
  Danas smo imali i izvješća o radu i programske aktivnosti Županijske bolnice, Zavoda za javno zdravstvo i Zavoda zdravstvenog osiguranja. Zajedničko je to da su sve zdravstvene ustanove poslovale pozitivno, nisu imale gubitaka i da su proširile dijapazon usluga. Naše zdravstvo, primarna i sekundarna razina, su potpuno zadovoljavajuće, a čak se u bolnici pružaju i pojedini oblici i tercijarne zdravstvene zaštite. Jako je bitno da Zavod zdravstvenog osiguranja kao ustanova, koja na neki način plaća usluge svim korisnicima, može isfinancirati sve usluge i da je poslovao pozitivno. Kada su u pitanju programi rada, višak sredstava se ubuduće planira usmjeriti na proširenje zdravstvenih usluga, kazao je predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti