Više

  Za učenike Županije Posavske drugo polugodište počinje 11. siječnja

  Najčitanije

  Učenici osnovnih i srednjih škola Županije Posavske, 1. polugodište školske 2020./21. godine, završili su 23. prosinca 2020. godine. Uz primjenu Modela organizacije nastave za školsku 2020./2021. godinu i poštujući sve propisane higijensko-epidemiološke mjere, nastava se odvijala prema kombiniranom modelu organizacije nastave, a sve zamjene u nastavi stručno su organizirane. U 1. polugodištu/obrazovnom razdoblju, u svih 10 osnovnih i srednjih škola Županije Posavske, 16 učenika je bilo zaraženo virusom COVID-19, a 15 učenika se tijekom 1. polugodišta uspješno oporavilo. Također smo imali tijekom 1. polugodišta ukupno 36 učitelja/nastavnika zaraženih virusom COVID-19 i svi su se uspješno oporavili. Svim učenicima u samoizolaciji i izolaciji, osiguravana je adekvatna nastava na daljinu.

  S obzirom da je primjena Modela organizacije nastave za školsku 2020./2021. godinu i poštivanje uputa i procedura za rad odgojno-obrazovnih ustanova na području Županije Posavske te zaključaka svih relevantnih kriznih stožera doprinijelo uspješnom privođenju kraju 1. polugodišta s dosta povoljnom higijensko-epidemiološkom situacijom, a što se redovito prati od strane Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske i kontrolira nenajavljenim inspekcijskim provjerama, nastava u 2. polugodištu početi će 11. siječnja, prema utvrđenom Kalendaru o početku i završetku nastave i trajanju odmora učenika osnovnih škola u školskoj 2020./21. godini i Pravilniku o početku i završetku nastave i trajanju odmora učenika srednjih škola u školskoj 2020./21. godini te će se i dalje odvijati prema navedenim Modelima organizacije nastave.

  I dalje ostaje na snazi obveza roditeljima mjeriti učeniku tjelesnu temperaturu prije odlaska u školu i ne slati učenika u školu ukoliko ima simptome respiratornih bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta okusa i mirisa), izrečenu mjeru samoizolacije ili je zaražen virusom COVID-19.

  Škole i dalje trebaju provoditi sve higijensko-epidemiološke mjere: osigurati dezinfekcijsku barijeru na ulazu u ustanovu, mjeriti tjelesnu temperaturu djelatnicima i posjetiteljima, osigurati dezinfekcijska sredstva za ruke koja su vidno istaknuta kod ulaznih vrata i sredstva za održavanje higijene ruku u svim toaletima, spriječiti bilo kakvo okupljanje učenika ispred i u objektu škole, prije i za vrijeme održavanja nastave, odnosno u vrijeme velikih odmora, prozračivati prostorije kako bi se osigurala jaka prirodna ventilacija vodeći pri tome računa o zaštiti učenika od propuha, ali i od pothlađivanja u sezoni grijanja, ostaviti dovoljno vremena za dezinficiranje opreme, stolova i učionica u međusmjenama i prije početka nastave, a djelatnici trebaju nositi propisane zaštitne maske, kako je i naznačeno u Modelima organizacije nastave za školsku 2020./2021. godinu.

  Ministarstvo će i dalje pratiti situaciju u odgojno-obrazovnim ustanovama te davati upute za rješavanje aktualnih problema, izvijestili su iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti