Više

  Zamjenica britanskog veleposlanika dr. Wiseman u Vladi ŽP

  Najčitanije

  Zamjenicu veleposlanika Velike Britanije u BiH dr. Ruth Wiseman u dvodnevnoj je posjeti Županiji Posavskoj. Radnu posjetu započela je jučer razgovorom u Vladi Županije Posavske u Orašju sa predsjednikom Vlade Županije Posavske Đurom Topićem. Danas će radni sastanak održati u Skupštini Županije Posavske gdje će zamjenica britanskog veleposlanika dr. Ruth razgovarati sa predstavnicima Skupštine predvođeni predsjednikom Blažom Župarićem, te u općinskome poglavarstvu u Orašju sa načelnikom općine Orašje Stankom Vincetićem.

  Predsjednik županijske Vlade Đuro Topić najprije se zahvalio na dolasku u Posavinu. Tijekom sastanka u Vladi ŽP bilo je riječi o aktualnim temama iz rada najviše izvršne vlasti Županije Posavske, njenim prioritetima i ciljevima.

  Nakon sastanka zamjenica veleposlanika Wiseman i predsjednik Vlade Topić obratili su se novinarima te izjavili:

  -Zaista mi je veliko zadovoljstvo posjetiti Županiju Posavsku u ime Veleposlanstva Velike Britanije u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujem se predsjedniku Vlade gospodinu Topiću na toploj dobrodošlici i korisnom razgovoru. Ovo je moja prva posjeta ovoj županiji i predsjednik Vlade me je detaljno informirao o aktualnim političkim pitanjima i društveno-ekonomskoj situaciji u županiji. Tokom ove dvodnevne posjete susret ću se sa brojnim zvaničnicima i nadam se steći znatno bolju sliku o stanju na ovome području, izjavila je zamjenica veleposlanika Velike Britanije u BiH dr. Ruth Wiseman.

  -Zahvaljujući ovoj posjeti imali smo priliku upoznati predstavnike veleposlanstva Velike Britanije u Bosni i Hercegovini s aktivnostima u našoj županiji. Upoznao sam visoku gošću sa činjenicom da smo jedna od županija koja je među prvim implementirala rezultate izbora i da imamo Vladu koja je intenzivno započela s radom. Upoznali smo je kratko i sa sadržajem našeg Programa rada koji smo usvojili na netom završenoj sjednici Vlade i s aktivnostima koje Vlada planira napraviti skupa sa Skupštinom, te ostalim institucijama na području naše županije. Prevladavala su pitanja vezana za gospodarski razvoj i demografiju. Razgovarali smo i o pitanju nastavka borbe protiv korupcije, koja je jedna od odrednica rada Vlade. Upoznali smo gđu Wiseman da smo u planu usvojiti zakon o zaštiti prijavitelja korupcije u Županiji Posavskoj. Naglasio sam da naša županija ima plan i program, želimo se razvijati, imamo viziju svoga razvoja. Vjerujem da ćemo i uz pomoć Veleposlanstva u tome i uspjeti, izjavio je predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti