Više

  Započeli sadržaji obilježavanja Dana Grada Orašja

  Najčitanije

  Polaganjem vijenaca uz Spomen obilježja u Orašju brojnih izaslanstava, a potom svečanom sjednicom Gradskoga vijeća Orašje jučer (18.10.) započeli su sadržaji obilježavanja Dana Grada Orašja. Akademiji su bili nazočni brojni gosti, uz ostale, predsjednik HNS i HDZ BiH dr. Dragan Čović, izaslanik predsjedateljice Vijeća ministara Borjane Krišto Mato Lončar, predsjednik Vlade BiH Nermin Nikšić, federalni ministri Željko Nedić i Kemal Hrnjić, zastupnici u državnim institucijama Slavko Matić, Ivo Vincetić, Josip Martić, Ilija Ilić, predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić s ministrima, predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić, gosti iz Hrvatske: generalni konzul RH u Tuzli Ivan Bandić, župan Damir Dekanić kao i gradonačelnici i načelnici iz susjednih općina i gradova u Slavoniji, predstavnici zakonodavne, izvršne i sudske vlasti u BiH i RH, predstavnici braniteljskih udruga, Crkve i svih vjerskih zajednica te političkih stranka.

  Svečanu je akademiju otvorio predsjednik Gradskoga vijeća Stanko Vincetić, a o projektima koji su realizirani ili su u tijeku gradonačelnik Marijan Oršolić. Povodom obilježavanja Dana Grada uručena su javna priznanja. Za velike zasluge tijekom Domovinskoga rata u obrani ovoga teritorija javno priznanje primili su Ilija Vincetić – Plaketu i Ivo Dominković Bizi – Zahvalnicu. Za osobite uspjehe u radu i djelovanju kojima je značajno doprinijela razvitku i ugledu Grada Orašja Plakete su dodijeljene predsjedateljici Vijeća ministara BiH Borjani Krišto i predsjedniku Vlade Federacije BiH Nerminu Nikšiću.

  U prigodnom je obraćanju čestitke uputio predsjednik HNS-a BiH dr. Dragan Čović, počasni građanin Grada Orašja. – Jedna velika čestitka svima vama koji dajete truda da sinergijski djelujemo snažno u smjeru daljeg razvoja ovoga područja. Ponosan sam što sam kao građani ovog grada da mogu dati potporu vašim vizijama kako bi mnogo brže i sadržajnije i još snažnije otvorili vrata BiH prema Europi kako bi bili najljepši ulaz Bosne i Hercegovine prema Europi s novim modernim mostom preko Save. Projektom Lučice i nizom drugih projekata koji će dovest će do toga da oraška Posavina postane najljepši dio Bosne i Hercegovine. Za to postoje preduvjeti, vas motiviram na daljnje projekte. Ovo su vrata Europe i zato svima vama koji ste na ovoj svečanoj sjednici grada Orašja od srca čestitam i snažno vas motiviram da zajedno nastavimo raditi, poručio je predsjednik HNS BiH dr. Dragan Čović.

  U glazbenom dijelu programa nastupio je zbor Adoro i tamburaški sastav Raščica.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti