Više

  Zasjedala Skupština Županije Posavske

  Najčitanije

  Na petom redovitom zasjedanju Skupštine Županije Posavske održanom u Domaljevcu 24.11. zastupnici su usvojili  Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o novčanim primanjima članova stalnih tijela u Skupštini Županije Posavske.

   

  Skupština ŽP prihvatila je Nacrt zakona o prostornom uređenju i građenju Županije Posavske kao dobru osnovu za izradu Prijedloga zakona sa stavovima i primjedbama na Nacrt zakona koji su izneseni od radnih tijela i zastupnika na sjednici Skupštine. Procedura javnih rasprava prihvaćenog Nacrta o prostornom uređenju i građenju Županije Posavske  trajat će idućih 60 dana.
  Usvojena je  Odluka o imenovanju vršitelja dužnosti Tajnika Skupštine Županije Posavske (Lucija Matić, dipl.iur.).
  Usvojena je  Odluka o  poništenju  Natječaja  za izbor i imenovanje Neovisnog odbora za izbor i reviziju uz prijedlog da se pripremi novi Natječaj do idućeg zasjedanja Skupštine.
  Zastupnici su također razmatrali i usvojili, odnosno primili k znanju izvještajna i financijska dokumenta za prošlu godinu nekoliko institucija. Usvojeno je Izvješće o radu i financijskom poslovanju Županijske bolnice u Orašju za 2014.g. Primljene su  k znanju Informacija o Izvješću o radu Službe za upošljavanje, Informacija o  Izvješću o radu Zavoda za javno zdravstvo i Informacija o  Izvješću o radu i financijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja.
  Tri i pol sata na početku zasjedanja zastupnici su iskoristili na zastupnička pitanja, inicijative i usuglašavanje dnevnog reda od osam točaka.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti