Više

  Zavod za javno zdravstvo ŽP : Obavijest o zaprašivanju komaraca

  Najčitanije

  Vlada Županije Posavske Odlukom je odobrila sredstva za provedbu mjere zaprašivanja komaraca. Federalna civilna zaštita u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Županije Posavske i općinama Županije Posavske, a suglasno odluci Vlade ŽP izvršiti provedbu mjere zaštite, dezinsekciju, radi zaštite zdravlja kako samih građana tako i njihovih gospodarstava, tretmanom suzbijanja razmnožavanja i uništenja odraslih formi komaraca.

  Tretiranje zaprašivanjem komaraca planira se provesti na području sve tri općine Županije Posavske. Ukoliko to vremenske prilike dopuste kreće se sa tretiranjem komaraca sistemom tzv. topova od 28.05.2018. godine na području općine Orašje i to u ranim jutarnjim satima od 4-7 sati i u kasnim večernjim satima od 19-23 sata. Kako to vremenske prilike dopuste terenska ekipa Federalne civilne zaštite nastavlja mjeru zaprašivanja komaraca i na područjima općina Domaljevac-Šamac i Odžak, o čemu će Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske pravodobno obavijestiti građane Županije Posavske.

  Upozoravaju se građani, ukoliko se potvrdi informacija o terminu zaprašivanja komaraca, posebno pčelari, da poduzmu potrebne mjere za zaštitu pčela zaklanjajući pčele kartonom ili drugim pokrivačima, sredstvima za održavanje društva pčela, uz insistiranje da se pčelinja društva ne zatvaraju kako to navode mišljenja stručnjaka. Upozorenje se odnosi na sva gospodarstva koja imaju potrebu zaštiti svoja gospodarstvena dobra da to pravovremeno i učine, izvijestila je kroz obavijest ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske Danica Jozić.

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti