Više

  Zavod za javno zdravstvo ŽP: Zaprašivanje komaraca

  Najčitanije

  Federalna civilna zaštita u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Županije Posavske i općinama Županije Posavske, a suglasno Vladi Županije Posavske, izvršiti će provedbu mjera zaštite, dezinsekciju, radi zaštite zdravlja kako samih građana tako i njihovih gospodarstava, tretmanom suzbijanja razmnožavanja i uništenja odraslih formi komaraca, priopćili su iz Zavoda za javno zdravstvo ŽP.

  Započela je akcija zaprašivanja komaraca na području ŽP. Timovi Federalne uprave Civilne zaštite, koji provode dezinsekciju, jučer su posao završili na prostoru općine Domaljevac-Šamac, a danas će biti na potezu Tolisa- Bukova Greda s početkom u 19,00 sati. Nastavak zaprašivanja je u ponedjeljak 10. lipnja na potezu Oštra Luka- Bok-Matići-Kostrč. U utorak 11. lipnja zaprašivanje komaraca će biti u Donjoj Mahali i Ugljari, u srijedu 12. lipnja dvije ekipe će dezinsekciju provoditi na prostorima Orašja, Dusina, Vidovica, Kopanica i Jenjića, a ukoliko vremenske prilike dozvole, akcija bi se završila u četvrtak zaprašivanjem savskog nasipa od Grebnica do Kopanica.

  Nastavak zaprašivanja komaraca planira se izvršiti na području općine Odžak, kada to dopuste vremenske prilike, o čemu će Zavod za javno zdravstvo ŽP obavijestiti građane Županije Posavske.

  Upozoravaju se građani, posebno pčelari, da poduzmu potrebne mjere za zaštitu pčela. Stručnjaci preporučuju zaštitu pčela zaklanjajući ih kartonom ili drugim pokrivačima, sredstvima za održavanje društva pčela, uz insistiranje da se pčelinja društva ne zatvaraju.

  Upozorenje se odnosi na sva gospodarstva koja imaju potrebu zaštititi svoja gospodarstvena dobra da to pravovremeno učine. Akcija se provodi zemljanim putem tretmanom suzbijanja razmnožavanja i uništenja odraslih formi komaraca, s ciljem zaštite zdravlja ljudi i njihovih gospodarstava, priopćili su iz Zavoda za javno zdravstvo ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti