Više

  Zavod za pružanje pravne pomoći Županije Posavske u Odžaku, Orašju a do konca godine i u Domaljevcu

  Najčitanije

  Zavod za pružanje pravne pomoći Županije Posavske ima svoje urede u Odžaku i Orašju, a planirano je do konca godine otvoriti takav ured i u Domaljevcu. Osnovni cilj osnivanja županijskog Zavoda je pružanje pravne pomoći  2000.g. je pružiti besplatnu pravnu pomoć osobama koje nisu u stanju plaćati odvjetničke usluge.

  Korisnici su, prema kriterijima Zavoda, socijalna kategorija građana, branitelji, žrtve nasilja u obitelji. Tijekom proteklih šest mjeseci Zavod je evidentirano je 460 osoba koje su zatražile njihovu besplatnu pravnu pomoć.

  Sve ima i ekonomsku opravdanost jer uz socijalnu senzibiliziranost Vlade za omogućavanjem besplatne pravne pomoći u zaštiti prava kategorije građana u socijalnoj potrebi, ujedno se pravi proračunska ušteda u dijelu zastupanja Zavoda po službenoj dužnosti. – Zavod djeluje već šestu godinu, a samo smo u prošloj godini napravili uštedu u Proračunu Županije Posavske u dijelu zastupanja po službenoj dužnosti od preko 100.000, izjavila je Melita Huseinović, direktorica Zavoda za pružanje pravne pomoći Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti