Više

  Završena rekonstrukcija ljetnog nasipa Kopanice

  Najčitanije

  Završen je projekt „Rekonstrukcije ljetnog nasipa Kopanice“ kojim je izvršena sanacija oštećenja nastalih uslijed erozivnog djelovanja visoke poplavne vode rijeke Save u svibnju 2014. godine, te nadvišenje trupa i proširenje krune nasipa ukupne dužine od 3.220 m.

  Ovim projektom osigurana je zaštita obradivih poljoprivrednih površina (74,34 ha) koje se nalaze u inundacijskom pojasu od plavljenja uslijed visokog vodostaja rijeke Save, kao i zasijanih poljoprivrednih kultura čije bi stradavanje poljoprivrednim proizvođačima uzrokovalo materijalne gubitke, odnosno izostanak očekivane financijske dobiti.

  Radovi na rekonstrukciji predmetnog nasipa započeli su u srpnju 2020. godine, a dovršeni koncem lipnja ove godine. Vrijednost ovog projekta iznosila je 260.000,00 KM i za njegovu realizaciju Federalno ministarstvo prostornog uređenja izdvojilo je sredstva u iznosu od 100.000,00 KM, a županijsko Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva zajedno sa UNDP sredstva u iznosu od 160.000,00 KM. Vlada Županije Posavske je i ovim projektom pokazala da će kontinuirano, u skladu sa svojim mogućnostima, podržati strateški planirane projekte značajne za razvoj poljoprivrede.

  Jučer, 2. kolovoza 2021. godine, u nazočnosti predstavnika Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, UNDP, izvođača radova i poduzeća za nadzor, obavljen je završni pregled izvršenih radova na projektu „Rekonstrukcije ljetnog nasipa Kopanice“, te preuzimanje predmetnog objekta izvjestila je Nada Ević, tajnik Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti