Više

  Završeni radovi na obnovi OŠ Braće Radića u Domaljevcu

  Najčitanije

  Predstavnici Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana u Bosni i Hercegovini danas (31.05.2017.) su posjetili osnovnu školu Braće Radića u Domaljevcu. Svrha posjete je obilazak završenih radova na obnovi vodoopskrbe i sanitarnog čvora škole. U školi su se sastali predstavnici Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana u BiH Dennis i Dionne Newton, ministar prosvjete, znanosti, kluture i športa Mario Pejić, ravnatelj škole Stjepan Piljić, načelnik općine Domaljevac-Šamac Mario Jurkić i predstavnici Crvenog križa.
  -Drago mi je da su završeni radovi na obnovi škole. Dennis i Dionne Newton donirali su materijal u vrijednosti oko 10.000,00 KM, a Vlada Županije Posavske je izdvojila 9.000,00 KM kako bi mogli obnoviti sanitarni čvor i vodoopskrbu koja je oštećena tijekom poplava 2014. godine. Također, planiramo nastaviti suradnju na projektu obnove sanitarnog čvora u osnovnoj školi fra Ilije Starčevića u Tolisi gdje je Vlada već predvidjela dio sredstava. Nadamo se određenoj pomoći s njihove strane kako bi mogli ove godine u cijelosti završiti projekt, rekao je ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Mario Pejić.


  -Tijekom ove godine uspjeli smo uz pomoć donacije prijatelja organizacije Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana u BiH renovirati jedan dio naše škole, obnovljeni su sanitarni čvor i vodoopskrba, a uspjeli smo uraditi podlogu u podrumima naše škole koji nam već duži niz godina stvaraju probleme, istaknuo je ravnatelj OŠ Braće Radića Stjepan Piljić.
  -Prošle godine smo imali nešto sredstava u svom budžetu kako bi radili vodovodne projekte u Bosni i Hercegovini. Uvjet je bio da projekt bude u školi ili nekoj instituciji, pa smo uz pomoć Crvenog križa FBiH našli dvije škole, u Živnicama i u Domaljevcu. Ovo je bio jako dobar i koristan projekt jer septička jama koja je vani se često izlijevala zbog blizine rijeke Save, to nije dobro, posebno u osnovnoj školi. Drago nam je da smo uspjeli obnoviti sanitarni čvor koji nije renoviran više od 40 godina. Bilo je lijepo raditi sa ravnateljem škole i cijelim osobljem ove škole kao i sa ministrom prosvjete, rekao je predstavnik Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana u BiH Dennis Newton.
  -Mi smo iz Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana i širom svijeta imamo svoje misionare koji pomažu lokalnom stanovništvu da poboljšaju kvalitetu svoga života kroz razne projekte. Starješina Newton i ja smo tu da bi radili u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj i jako smo sretni da smo uspjeli pomoći ovoj školi, kazala je predstavnica Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana u BiH Dionne Newton.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti